O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Red velvet cake: Η απόλυτη γλυκιά συνταγή για τον Άγιο Βαλεντίνο

Αυθεντική συνταγή red velvet cake από τον αμερικάνικο νότο. Τόσο αφράτο, με όση υγρασία πρέπει να έχει το παντεσπάνι και με κρέμα μοναδική. Δοκιμάστε το όλοι!

Υλικά Συνταγής

Στερεά υλικά

2 + 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
2 φλ. ζάχαρη

Υγρά υλικά

2 μεγάλα αβγά
1 + 1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. ξινόγαλα
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. υγρή βανίλια
4 κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 1 + 1/2 σωληνάριο κόκκινο χρώμα σε μορφή ζελέ (20 γρ. έκαστο)

Επικάλυψη και μοντάρισμα (cream cheese frosting)

250 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. βούτυρο
λίγη βανίλια
6 φλ. άχνη ζάχαρη
καρούλια λευκής σοκολάτας
σπασμένες κόκκινες καραμέλες

Εκτέλεση

Για το red velvet κέικ
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αβγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά.

Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας λάμα μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα. Αφήνουμε να σταθούν για 10′ στα ταψιά. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

Σε αυτή την φάση μπορούμε να τα τυλίξουμε καλά με μεμβράνη και να τα συντηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες.

Για την επικάλυψη του red velvet cake
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Ρίχνουμε την άχνη σταδιακά, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Ξύνουμε και σκάβουμε με μαλακή σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ.

Μοντάρισμα γλυκού

Μπορούμε να το κάνουμε με 2 τρόπους.
Κάνουμε σάντουιτς τα 2 παντεσπάνια με λίγη από την κρέμα. Αλείφουμε περιμετρικά όλο το γλυκό. Πασπαλίζουμε με καρούλια λευκής σοκολάτας.

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με σπασμένες κόκκινες καραμέλες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Για επίσης εντυπωσιακό αποτέλεσμα κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα 2 και έτσι έχουμε 4 στρώσεις παντεσπάνι που ενδιάμεσα αλείφουμε με λίγη από την κρέμα ή με σαντιγί.

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Διενέργεια άσκησης αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024 στην Αργολίδα

Από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 16-05-2024 και ώρα έναρξης…

1 ώρα πριν

Συσσίτιο Ευαγγελίστριας Ναυπλίου: Γεύματα Αγάπης ενόψει του Πάσχα (βίντεο)

Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου «Γεύματα Αγάπης» για 15η χρονιά βρίσκεται δίπλα σε όλους όσους…

2 ώρες πριν

Ο εκπαιδευμένος σκύλος “CRUYFF” βρήκε δηλητηριασμένα δολώματα στο Σκαφιδάκι του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ως μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σκαφιδακίου νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του κυνηγετικού…

4 ώρες πριν

Βάψε τα πασχαλιάτικα αυγά σου χωρίς χημικά και βαφές

Το Πάσχα είναι εδώ και σου χτυπάει τη πόρτα. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει από σπιτικά…

10 ώρες πριν

Σε λειτουργία το 10201 η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των…

10 ώρες πριν

DIY: Πασχαλινό στεφάνι με νήμα

Ξεκινήστε την πασχαλινή διακόσμηση από σήμερα κιόλας! Το Πάσχα είναι προ των πυλών και σίγουρα…

12 ώρες πριν