Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣύλλογος Γονέων Δημοτικών Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών: Κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα...

Σύλλογος Γονέων Δημοτικών Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών: Κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων;

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών Δήμου Ναυπλιέων στις 2 Φεβρουαρίου 2020 καταθέσε στο ΔΟΚΟΙΠΑΝ αίτημα προς ΔΟΚΟΙΠΑΝ για την τήρηση των μέτρων στις δομές

Ο Σύλλογός μας το τελευταίο διάστημα γίνεται αποδέκτης της ανησυχίας των γονέων και κηδεμόνων για το κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, μετά και το άνοιγμά τους στις 11 Γενάρη.

Βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της χρονιάς, και οι γονείς/κηδεμόνες αναρωτιόμαστε εάν και κατά πόσο τελικά στάθηκε εφικτό να τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης για τα οποία κάνατε λόγο στην αρχή της χρονιάς και που αναφέρονται στο σχετικό ΦΕΚ (Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 – ΦΕΚ 3958/Β/15-9-2020) (βλ. συχνό πλύσιμο χεριών, δραστηριότητες σε σταθερές ομάδες, διαλείμματα ανά τμήμα, ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή τους κατά τις επισκέψεις των παιδιών στην τουαλέτα, συχνός αερισμός των αιθουσών, συχνό καθάρισμα των επιφανειών με απολυμαντικά, τακτικός καθαρισμός των χώρων, αποστάσεις ανάμεσα στα κρεβατάκια των μωρών κλπ). 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σας απευθύναμε μια σειρά από ερωτήματα, ζητώντας όσο το δυνατόν συγκεκριμένες απαντήσεις, προκειμένου να ενημερώσουμε σχετικά τους γονείς-μέλη του Συλλόγου μας, του. Δυόμιση μήνες αργότερα λάβαμε τις απαντήσεις σας -τόσο σύντομες και αόριστες που σχεδόν δεν απαντούσαν στα ερωτήματα των γονέων.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ζητήσουμε να γίνει από την πλευρά σας μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τη λειτουργία των σταθμών και επηρεάζουν άμεσα τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας.

Κατανοώντας ότι, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι γονείς φέτος δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στους χώρους των σταθμών, ώστε να δουν και από κοντά τους χώρους που περνούν σημαντικό μέρος της ημέρας τα παιδιά τους, ζητάμε την άδεια του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, για να επισκεφτούμε τους χώρους των σταθμών και, σε συνεργασία με τους προϊσταμένους, να δούμε και να συζητήσουμε την εφαρμογή των μέτρων και τη γενικότερη κατάσταση στις δομές, στον βαθμό που αυτό αφορά τα παιδιά μας και κατ’ επέκταση και τις οικογένειές μας, και στη συνέχεια να ενημερώσουμε σχετικά τους γονείς/κηδεμόνες-μέλη του Συλλόγου μας.

Με δεδομένο ότι κατά την επίσκεψή μας στους σταθμούς πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, προτείνουμε:

  • κατά τη συνάντηση να παραβρίσκεται μόνο ένα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και
  • η συνάντηση με τους προϊσταμένους να γίνει εκτός ωρών λειτουργίας των σταθμών -σε ώρα και μέρα που θα οριστεί κατόπιν συνεννόησης.

Αναμένουμε την απάντησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας, ώστε να συνεννοηθούμε για τον χρόνο και τον τρόπο που μπορούν να γίνουν οι παραπάνω συναντήσεις

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών Δήμου Ναυπλιέων

 

EXTRA News:

 Κατέληξε 15χρονη στη Θήβα – Νοσηλευόταν με κορονοϊό

 

 

Τραγωδία: Μωρό πέθανε μετά τη βάπτισή του – Βρήκαν 110ml νερού στα πνευμόνια του

 

 Κούρεμα και Trimmer, 2 σε 1

 

 

Παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας έρχεται στη χώρα

 

 

  Κάμερα Ασφαλείας Dome 5MP FHD

 

 

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα στο take away -Πρόστιμα για παραμονή στους χώρους του καταστήματος, τι ισχύει

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ