Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΑναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε.: Διαδικτυακό εργαστήριο για την περιοχή της νότιας Κυνουρίας 

Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε.: Διαδικτυακό εργαστήριο για την περιοχή της νότιας Κυνουρίας 

Ευρωπαϊκό μακροπρόθεσμο όραμα των αγροτικών περιοχών με ορίζοντα το 2040.

Τοπικό εργαστήριο για την περιοχή της Νότιας Κυνουρίας

Στις 25/01/2021 η Αναπτυξιακή Πάρνωνα διοργάνωσε διαδικτυακό εργαστήριο για την περιοχή της νότιας Κυνουρίας με στόχο τη διατύπωση απόψεων για το μέλλον και τις ανάγκες της περιοχής με ορίζοντα το 2040. Για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου πολύτιμη υπήρξε η υποστήριξη του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του ΠΑΑ 2014-2020, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που διεξάγει η ΕΕ ενόψει της κατάρτισης
ενός «Ευρωπαϊκού Μακροπρόθεσμου Οράματος για τις αγροτικές περιοχές».

Στο εργαστήριο, τον συντονισμό του οποίου είχε ο κ. Κοσμάς Σιδηρόπουλος, Οικονομολόγος- Στέλεχος ΜΟΔ ΑΕ – ΕΕΤΑΑ ΑΕ, συμμετείχαν οι παρακάτω:

Ανέστης Βασιλειάδης-Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας, Παναγιώτης Γκιουζέλης-Πρόεδρος Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λεωνιδίου, Γεώργιος Λάτσης-Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λεωνιδίου, Κωνσταντίνα Δανεσή-Εκπρόσωπος PANJIKA/Αστικός Συνεταιρισμός, Γρηγόριος Αντωνίου-Επιχειρηματίας,

Μαρίνης Μπερέτσος-Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., Θωμαΐς Γούσγουλα- Σύμβουλος Κοινότητας Λεωνιδίου, Παναγιώτης Γεωργοστάθης-Προέδρος Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Απανταχού Πουλιθριωτών «Η Πολίχνη», Σπυρίδων Αλευράς- Επιχειρηματίας καλλιέργειας αλόης,

Σωτήριος Μπόλης-Εμπειρογνώμονας σε θέματα Πολιτιστικής Διαχείρισης, Δημήτριος Κολινιώτης-Τεχνολόγος Τροφίμων/Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικών Κοινωνικής Συνοχής Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., Δημήτριος Σιώρας-Τεχνίτης, Χαράλαμπος Λυσίκατος-Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας & Πρόεδρος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., Δημήτριος Τρούμπας-Επιχειρηματίας/Αγρότης.

Παρατηρητές του εργαστηρίου ήταν η κα Μαρία-Χριστίνα Μακρανδρέου, Προϊσταμένη Μονάδας Δικτύωσης & Δημοσιότητας, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΑΑ 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο κ Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Αναλυτής Πολιτικής, Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης).

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το πώς θα ήθελαν να είναι η περιοχή τους, πώς ενδέχεται να αλλάξει κατά τα επόμενα 20 χρόνια, τι εξελίξεις θα ήθελαν να δουν και ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η περιοχή τους να γίνει ο τόπος που ονειρεύονται.

Αυτή η πρωτόγνωρη συμμετοχική διαδικασία για τη διατύπωση «οράματος» για την περιοχή αναδεικνύει το πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης και δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των κατοίκων του Νότου της Ευρώπης.
Οι απόψεις των συμμετεχόντων στάλθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ληφθούν υπόψη.

Η πρωτοβουλία της ΕΕ θα ολοκληρωθεί με τη διενέργεια μιας εικονικής διάσκεψης το Μάρτιο του 2021 και τη δημοσίευση μιας «Ανακοίνωσης σχετικά με ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές» τον Ιούνιο του 2021.

Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών
Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ