Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑSPORtime: Είπε τα πράγματα με το όνομά τους ο Βασίλης Σιδέρης

SPORtime: Είπε τα πράγματα με το όνομά τους ο Βασίλης Σιδέρης

Μετά την συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣ Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη στην ΕΡΑ Σπορ επακολούθησε ανάρτηση του sportime.gr με αναφορές στην συνέντευξη. Την ανάρτηση αυτή επανααναρτά το Argonafplia.gr σε αυτή εδώ την ανάρτηση.

 

Ουσιαστικός ήταν στις τοποθετήσεις του, στην ΕΡΑ Σπορ, όπου μίλησε προχθές ο Βασίλης Σιδέρης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδος, στο διάστημα της συνέντευξης  του, τοποθετήθηκε σε όλα όσα ρωτήθηκε, μην παραλείποντας  επίσης να κάνει αναφορά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε είναι από εκείνους του προέδρους των Ενώσεων, που κάνει το δικό του αγώνα υπέρ του αθλήματος των εραστών.

Μάλιστα μετά τη συνέντευξή του, όπως ήταν φυσικό πολλοί ήταν εκείνοι που επικοινώνησαν  μαζί του και του απένειμαν τα εύσημα. Η συζήτηση εστιάστηκε σε τρία βασικά σημεία. Στον αθλητικό νόμο, όπου είπε  πως θα μπορεί να βοηθήσει  στην καλύτερη ανάπτυξη και στην καλύτερη λειτουργία  των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών.

Εκείνο που δεν κατάλαβε ήταν το οξύμωρο, όπου υπήρχαν  Ενώσεις που δεν τον ψήφισαν, όμως στη συνέχεια τον εφαρμόζουν! Ενώ όσον αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, πρότεινε πως για το καλύτερο ήταν να ξεκαθαριστεί το θέμα και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι UEFA και πολιτεία. Και όπως επισήμανε είναι σίγουρος, πως όταν συμβεί αυτό, τότε θα δοθεί σίγουρα λύση.

Το επόμενο θέμα ήταν το μητρώο, όπου βρίσκει τον ίδιο σύμφωνο, όμως το πρόβλημα που προέκυψε, όπως και ο ίδιος είχε τοποθετηθεί από το καλοκαίρι, είχε να κάνει με το διαδικαστικό. Ήταν από τους πρώτους που φώναζε πως θα πρέπει να απλοποιηθεί  η εγγραφή, διότι εν καιρώ πανδημίας, κάποιες μετακινήσεις και κάποιες επαφές με δημόσιες υπηρεσίες δεν θα ήταν και τόσο εύκολες, με συνέπεια να υπάρξουν εμπόδια και κάποια σωματεία να μην καταφέρουν να ενταχθούν.

Ο τρίτος πυλώνας ήταν η χρηματοδότηση. Παραδέχθηκε πως είναι η πρώτη φορά που από το 2006 τα ερασιτεχνικά σωματεία χρηματοδοτούνται  από την πολιτεία κι αυτό είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο, όπως είπε και ο ίδιος. Ενώ όταν  ρωτήθηκε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για την αναστολή, αλλά και για μια πιθανή έναρξη των πρωταθλημάτων κι εκεί ο πρόεδρος  της Αργολίδος, έδειξε την ετοιμότητά του και τη γνώση των πραγμάτων.

Όσον αφορά την Ένωσή  είναι σε όλους γνωστό τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει, ο ίδιος και τη μεγάλη γηπεδική επανάσταση  στην Αργολίδα, όπου ανάγκασε όλους παράγοντες να του βγάλουν το καπέλο. Επίσης αποκάλυψε πως ως Ένωση από το Σεπτέμβρη έχουν γίνει 1.000 με 1.500 τεστ, ενώ σε περίπτωση που ανάψει το πράσινο φως της επανεκκίνησης, θα πει το ναι, περιμένοντας ταυτόχρονα και την οδηγία από την ΕΠΟ, όσον αφορά την τροποποίηση των προκηρύξεων.

Και τέλος όσον αφορά την επιστολή των Ενώσεων που καταγγέλλουν την υποψηφιότητα Ζαγοράκη και την οποία δεν υπέγραψε ο ίδιος, ο κ. Σιδέρης, εκτίμησε πως έχουμε δημοκρατία και ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του.

Πάντως εκείνο που έμεινε για μια φορά ακόμη ήταν η ετοιμότητα του λόγου του προέδρου της ΕΠΣ Αργολίδος , αλλά και οι θέσεις που διατύπωσε. Η σαφήνεια κυρίως, αλλά και η διάθεσή του  να προσφέρει στο δημόσιο διάλογο, είναι αλήθεια πως τον κατατάσσουν σε ένα  από τα αγαπητά  πρόσωπα του χώρου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ