Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Σύλλογος Βιβαρίου Ναυπλίου διάνοιξε και διαμόρφωσε μονοπάτι προς την Μαραθιά

Ο Σύλλογος Βιβαρίου Ναυπλίου διάνοιξε και διαμόρφωσε μονοπάτι προς την Μαραθιά

Μετά από αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βιβαρίου από την άνοιξη του 2020, για διάνοιξη και διαμόρφωση μονοπατιού στο Βιβάρι μας σε κομμάτι κάτω από τον δρόμο (απο τις ταβέρνες προς το camping),

εκπρόσωποι του Δήμου Ναυπλιέων και η κα Ράλλη με την ΔΟΠΠΑΤ, ήρθαν προχθές για να ενημερωθούν και να ξεκινήσει τελικά η υλοποίηση του.
Ευχαριστούμε λοιπόν τον Δήμο Ναυπλιέων και την ΔΟΠΠΑΤ γι αυτή τη συνεργασία και ευχόμαστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στο Βιβάρι μας.
Η φυσική ομορφιά, το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον του Βιβαρίου μας είναι ανεκτίμητο, σκοπός όλων μας στον σύλλογό μας είναι η ανάδειξη του.
Ο σύλλογός μας λοιπόν εδω και αρκετό καιρό έχει βάλει στόχο να κάνει την διάνοιξη και ενός άλλου μονοπατιού στην Μαραθιά.
Εστιάσαμε σε δύσβατα και άγνωστα περάσματα της Μαραθιάς με απίστευτη όμως θέα και έχουμε κοινό σκοπό την εξιχνίαση και διάνοιξη μιας ενιαίας πεζοπορικής γραμμής συρράβοντας παλιά ίχνη εγκαταλελειμμένων μονοπατιών.
Την προσπάθεια προετοιμασίας του μονοπατιού την στηρίζουν τα μέλη του συλλόγου μας και διάφοροι φίλοι – εθελοντές, λόγω της δυσκολίας βατότητας και λοιπών δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αυτή την περίοδο.
Πριν εξιχνιάσουμε λοιπόν το μονοπάτι στο πεδίο, μελετήσαμε το ανάπτυγμα της περιοχής που είχαμε επιλέξει τους περασμένους μήνες.
Έπειτα ξεκίνησε ο μαραθώνιος διάνοιξης και προετοιμασίας του ενιαίου τμήματος της διαδρομής διάσχισης του βουνού.
Καταφέραμε την πλήρη διάνοιξη και την μερική διαμόρφωση του ίχνους του μονοπατιού σε διάστημα κάποιων μηνών.
Το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή χάραξης μιας συνδετικής πεζοπορικής διαδρομής διάσχισης του άγνωστου πεζοπορικά τμήματος, ενώ αναμένουμε την κατάλληλη στιγμή για την συνέχεια και το τελικό αποτέλεσμα.
Πιο συγκεκριμένα η νέα αυτή ανάσυρση & συρραφή παλιών μονοπατιών στη τοποθεσία Μαραθιά εντάσει σε τροχεία πεζοπορικής ανάπτυξης, μια σχετικά άγνωστη και αξιόλογη περιοχή του Βιβαρίου που παραμένει άγνωστη σε πολλούς και έχει πάρα πολλά ακόμη να δείξει και να μας πεί για τα βουνά, τους ανθρώπους και την σημαντική ιστορία του τόπου!
Σας παραθέτουμε φωτογραφία από αυτή την προσπάθειά μας.
Ελπίζουμε να χαροποιήσει και αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό, τους πεζοπόρους και οποιονδήποτε αγαπάει την φύση και τις ομορφιές της.
Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου
Πρόεδρος Γιώργος Μπουζαλάς
Αντιπρόεδρος Έφη Πλατή-Λεβειδιώτη
Γραμματέας Άρης Καρούντζος
Ταμίας Παναγιώτης Διαμαντοπουλος
Μέλος Δήμος Σταυρόπουλος
Αναπληρωματικό Μέλος
Αντώνης Ρέππας
Αναπληρωματικό Μέλος
Ανδριανός Διαμαντοπουλος
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ