Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Νέο Ροεινό για να μην απομακρυνθεί ο...

Ναύπλιο: Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Νέο Ροεινό για να μην απομακρυνθεί ο παπα- Χρήστος

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην μικρή κοινωνία του Νέου Ροεινού του δήμου Ναυπλιέων.

 

Πριν μερικές εβδομάδες ο 39χρονος παπάς του χωριού Χρήστος Ιωαννίδης ασθένησε από κορονοϊό. Στη συνέχεια ο παπά- Χρήστος και η πρεσβυτέρα του ήρθαν σε μια λεκτική διαμάχη με μερικούς κατοίκους του χωριού. Αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτοί να πάνε στην Μητρόπολη και να ζητήσουν από τον Μητροπολίτη Νεκτάριο την απομάκρυνση του ιερέα.

Ο Μητροπολίτης κάλεσε τον ιερέα και του ζήτησε να υπογράψει ότι επιθυμεί να αλλάξει χωριό και να πάει να υπηρετήσει σε εκκλησία στα Δενδρά. Ο παπά- Χρήστος δεν υπέγραψε, αφού η πλειονότητα των κατοίκων του ζήτησε να παραμείνει στην Αγία Μαρίνα του Νέου Ροεινού.

Οι κάτοικοι όμως του χωριού δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Συγκέντρωσαν περισσότερες από 270 υπογραφές (πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού) κάτω από ένα κείμενο που ζητούσε την παραμονή του παπά – Χρήστου στο χωριό.

Πέραν όμως των υπογραφών οι κάτοικοι είχαν προγραμματίσει για αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 10:30 το πρωί παράσταση ενημέρωσης έξω από την Μητρόπολη. Τα μέτρα όμως για την προστασία από τον κορονοϊό απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις.

Έτσι επιθυμία όλων των κατοίκων είναι να ενημερωθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος από μια αντιπροσωπία των κατοίκων, που θα τον επισκεφτεί αύριο Δευτέρα το πρωί.  Οι κάτοικοι του Νέου Ροεινού στην πλειοψηφία τους επιθυμούν να μην αλλάξουν παπά στο χωριό.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ