Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ“Μια τελευταία παρτίδα τάβλι“ γράφει ο Γιώργος Κόνδης για τον Νικόλα Ταρατόρη

“Μια τελευταία παρτίδα τάβλι“ γράφει ο Γιώργος Κόνδης για τον Νικόλα Ταρατόρη

Ο Νικόλας Ταρατόρης ξεκίνησε για το μεγάλο του ταξίδι. Το αποφάσισε και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τέτοια απόφαση.

Ερωτευμένος με το θέατρο, σκηνοθέτης, τεχνικός, βαφέας, μεταφορέας, πέρα και πάνω απ’ όλα άνθρωπος της δράσης και της προσφοράς, σημάδεψε με την παρουσία του τον πολιτισμό στην Αργολίδα και έφερε το θέατρο κυρίως, αλλά και τη μουσική, την ποίηση και τη λογοτεχνία, κοντά σε όλους.

Άνθρωπος του λόγου και του κειμένου, κατάφερνε να ζωντανεύει τις λέξεις και να τις κάνει να γεμίζουν τους χώρους, να δημιουργούν συναισθήματα και να μοιράζεται με τους συνεργάτες και το κοινό του τον πλούτο τους.

Σε διαρκή διάλογο με τον εαυτό του και τους άλλους, αναζητούσε μαζί τους το νόημα του λόγου και της (θεατρικής) πράξης καθώς δούλευε το ένα ή το άλλο σενάριο, καθώς σκεφτόταν το στήσιμο μιας σκηνής, καθώς δινόταν παθιασμένα στην πραγματοποίηση μιας παράστασης, καθώς σκεφτόταν τα πρόσωπα, τα λόγια τους, την κίνησή τους και τα έκανε δικά του λόγια και κίνηση. 

Καλό ταξίδι Νικόλα. Την κέρδισες και τούτη την παρτίδα στις πόρτες και τώρα οι πόρτες ενός άλλου κόσμου σε περιμένουν ορθάνοιχτες. Χαιρετισμούς και φιλιά σε όλες και όλους όσους ήδη βρίσκονται εκεί και σε περιμένουν.

Σε γιορτινό τραπέζι θα βρεθούμε και πάλι μαζί. Καλό ταξίδι.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ