Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑυτοψία του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου στο Ιστορικό Κάστρο της Μεθώνης

Αυτοψία του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου στο Ιστορικό Κάστρο της Μεθώνης

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου

συνοδευόμενο από την Προισταμένη της Διεύθυνσης Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Έλενα Κουντούρη και τον Προιστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων κ. Θεμιστοκλή Βλαχούλη πραγματοποίησε αυτοψία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. 

Στο επίκεντρο της αυτοψίας βρέθηκαν το Ιστορικό Κάστρο της Μεθώνης, για το οποίο προσδιορίστηκε το φυσικό αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης η οποία θα υπογραφεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο άμεσο χρονικό διάστημα, καθώς αναλύθηκαν και δρομολογήθηκαν όλες οι ενέργειες αποκατάστασης του. 

Επίσης, το κλιμάκιο παρακολούθησε την πορεία εξέλιξης των μελετών οι οποίες ήδη εκπονούνται υπό την επίβλεψη του ΥΠΠΟΑ στο Κάστρο της Κορώνης, το οποίο χρήζει άμεσων παρεμβάσεων για την ανάδειξή του. 

Τέλος πραγματοποιήθηκε αυτοψία και στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου-Κορώνης καθώς έχουν εντοπισθεί στην έξοδο Kαλαμακίου (Πεταλίδι) σημαντικές αρχαιότητες.

Η ΠΕ Μεσσηνίας αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό προορισμό με μνημεία σημαντικής πολιτιστικής εμβέλειας, γεγονός το οποίο επιβάλλει σε όλους μας την ορθότερη διαχείριση και ανάδειξη αυτής της κληρονομιάς της πατρίδας μας.

Το κλιμάκιο συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος και η Έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κα Ευαγγελία Μηλίτση.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ