Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαρουσάκης: Νέα επέλαση του χιονιά με χιόνια και στα πεδινά

Μαρουσάκης: Νέα επέλαση του χιονιά με χιόνια και στα πεδινά

Βαρομετρικό χαμηλό στον κόλπο της Γένοβας (εικόνα μετεωρολογικού δορυφόρου) αναμένεται να οργανωθεί και καθώς θα μετατοπιστεί προς τη χώρα μας χιονιά και θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας μας και από το βράδυ σήμερα. 

ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ

Το σύστημα κακοκαιρίας που σημειώσαμε παραπάνω καθώς θα συνδυαστεί με τις πολικές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας και τα βόρεια Βαλκάνια γενικότερα, θα προκαλέσει πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας (τρίτος χάρτης) που είναι σε θέση να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα. 

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να είναι και πυκνές αναμένονται στο νομό Αττικής από τα ξημερώματα – πρωινές ώρες της Δευτέρας και μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Είναι αρκετά πιθανό αυτό το κύμα κακοκαιρίας να φέρει χιόνι και στο κέντρο της πόλης ενώ οι ήδη υπάρχουσες χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν και σε χιονόστρωση με έμφαση τα βόρεια τμήματα. 

ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα αλληλεπιδράσει με τις θάλασσες στα νότια της χώρας μας είναι πολύ πιθανό να σχηματίσει ένα δευτερεύον αβαθές βαρομετρικό χαμηλό το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει υποτροπή των χιονοπτώσεων από το πρωί της Τρίτης και μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας περίπου, στην Αττικοβοιωτία και προς την κεντρική και νότια Εύβοια.

Επειδή αυτό θα συμβεί αν συμβεί τα ξημερώματα της Τρίτης, είναι πολύ πιθανό εκεί που το κύμα χιονοπτώσεων φαίνεται να υποχωρεί, να ενταθεί εκ νέου και δεν θα ήταν απίθανο να δούμε χιονόστρωση ακόμη και σε κεντρικές περιοχές του νομού εξαιτίας και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν ήδη. 

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην περιοχή της Κρήτης αλλά και στα Δωδεκάνησα. Μάλιστα ενδέχεται να χιονίσει πυκνά ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα στην Κρήτη. 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να οργανωθεί στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας θα δημιουργηθεί ισχυρή βαροβαθμίδα (διαφορά πίεσης) με αποτέλεσμα στα νότια θαλάσσια τμήματα να παρατηρηθούν επικίνδυνα ενισχυμένοι άνεμοι ικανοί να προκαλέσουν προβλήματα.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ

Η βόρεια Ελλάδα όπως όλα δείχνουν δεν θα επηρεαστεί αυτή τη φορά από αυτό το κύμα χιονοπτώσεων ή αν επηρεαστεί θα επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό και για λίγες ώρες το πρωί της Δευτέρας.

Παρόλα αυτά οι φίλες και οι φίλοι μας που θα μας διαβάσουν από εκείνες τις περιοχές θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον πολύ ισχυρό παγετό (ελάχιστες θερμοκρασίες κοντά στους -16 με -18 βαθμούς τοπικά) και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές ο παγετός θα κρατά όλο το 24ωρο. 

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Καλή Κυριακή φίλες και φίλοι μου με υγεία και χαμόγελο!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ