Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνακοίνωση ομάδας πολιτών για τη δημιουργία Πολιτιστικού Πολυχώρου στο Ναύπλιο

Ανακοίνωση ομάδας πολιτών για τη δημιουργία Πολιτιστικού Πολυχώρου στο Ναύπλιο

Στις 30/12/20 μετά από επίπονη προσπάθεια υποβάλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων και στο Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου

το αίτημα μας για την δημιουργία Πολιτιστικού Πολυχώρου, ώστε να συζητηθεί και να τοποθετηθούν (ελπίζουμε όλοι) για την ανάγκη ύπαρξής του στην πόλη μας και να ξεκινήσουν, επιτέλους, οι απαιτούμενες διαδικασίες. (εκ. 1)

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που υπογράψατε το κείμενο, όλους εσάς που βοηθήσατε στη συλλογή των υπογραφών και ακόμα εσάς που ενώ ζείτε αρκετά μακριά μας, αγκαλιάσατε την αγωνία το όραμα μας και πρόθυμα μας χαρίσατε την υπογραφή σας. Σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά!

Επίσης τους σημαντικούς ανθρώπους των Τεχνών, των Γραμμάτων, των Επιστημών που από την αρχή βοήθησαν, πίστεψαν στο όραμά και τελικά μας τίμησαν με την υπογραφή τους.

Το χειμώνα του 2019 έγινε μια πρώτη συνάντηση πολιτών που αγωνιούσαν για την μεγάλη έλλειψη στέγης για την τέχνη και το πολιτισμό και αποφασίστηκε, οργανωμένα πια, να διεκδικήσουμε για εμάς και την πόλη μας έναν Πολιτιστικό Πολυχώρο που να μας χωράει όλους! Εκλέξαμε την επιτροπή και αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε τη συλλογή υπογραφών για το αίτημά μας.

Η διαδικασία υπήρξε αρκετά χρονοβόρα μιας και αποφασίστηκε οι υπογραφές να συλλέγονται παράλληλα με την ενημέρωση του κάθε Δημότη ξεχωριστά. Ο ερχομός της πανδημίας δυσκόλεψε αρκετά το έργο μας, αλλά δεν μας σταμάτησε, δεν μας φόβισε! Έτσι φτάσαμε τώρα, γεμάτοι χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το σύνολο των υπογραφών που καταθέσαμε είναι 525!

Τον Ιούνιο ζητήσαμε συνάντηση με το Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ ώστε και να ενημερώσουμε αλλά και να διαπιστώσουμε τις θέσεις και την άποψη του Οργανισμού στο αίτημά μας για τον Πολιτιστικό Πολυχώρο στην πόλη μας. Λόγω των νέων μέτρων για τον Covid19, συναντηθήκαμε μόνο με την κ. Πρόεδρο στο γραφείο της και την ενημερώσαμε αναλυτικά

Για το τι προσδοκούμε, πως ονειρευόμαστε αυτόν τον Χώρο και κυρίως της αναλύσαμε διεξοδικά τους λόγους που κάνει το οικόπεδο στον Αγ. Αναστάσιο ιδανικό για την ανέγερση του πολιτιστικού Πολυχώρου, αλλά και ενημερωθήκαμε για τη θέση του οργανισμού στο αίτημά μας. Διαπιστώσαμε ότι και ο οργανισμός θεωρεί άδικο για την πόλη και τον κόσμο της την μη ύπαρξη ενός χώρου καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δώσαμε ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα. Πράγματι συναντηθήκαμε πάλι ώστε να λάβει γνώση η κ. πρόεδρος της μακέτας του συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Δημήτρη Δερζέκου (εικ.2), που αφορά στη διπλωματική του εργασία, που έχει ως θέμα την ανέγερση Πολιτιστικού Πολυχώρου και μάλιστα στο προτεινόμενο από εμάς οικόπεδο του Δημοσίου, ως μια ενδεικτική και μόνον πρόταση για το τι μπορεί να γίνει στον χώρο αυτό. Προφανώς θα είναι αναγκαίος ένας μεγάλος διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός εφόσον αποφασιστεί ότι το όνειρο θα υλοποιηθεί.

Ενώ η κ. Πρόεδρος μας δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημά μας και ανέλαβε με δική της πρόταση την πρωτοβουλία να κλείσει ραντεβού με τον Δήμαρχο μέσα στην επόμενη της συνάντησής μας εβδομάδα, ώστε η επιτροπή να συζητήσει μαζί του το αίτημά μας (μιας και αυτό απευθύνεται και στο Δήμο), ακόμα περιμένουμε!

Φίλοι μας, θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι θεωρούμε σωστό η διαδικασία συλλογής υπογραφών να παραμείνει ανοιχτή! Ζητάμε συγγνώμη στους πολλούς άλλους συμπολίτες που τους απασχολεί το θέμα και επιθυμούν να συνυπογράψουν τους οποίους λόγω των δυσκολιών δεν τους προσεγγίσαμε. Παρακαλούμε όλοι να βοηθήσουν ώστε, όταν έρθει η ώρα της συζήτησης στο Δημ. Συμβούλιο, να είμαστε σε θέση ώστε να καταθέσουμε και άλλες υπογραφές.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με χαρά η επιτροπή αποδέχτηκε την πρόταση από σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών), ώστε εκπρόσωπός τους να συμμετέχει στην επιτροπή διεκδίκησης, οπότε σε λίγο καιρό θα μιλάμε για 5μελη επιτροπή!

Να έχετε όλοι μια ωραία και δημιουργική χρονιά.

Θα σας ενημερώσουμε για όποια εξέλιξη προκύψει

Η Επιτροπή.

Οι πρώτες 28 υπογραφές (ακολουθούν άλλες 497) είναι οι εξής:

1. Απόστολος Μπότσος Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πρόεδρος Εθνικής Πινακοθήκης

2. Ιωάννα Παπαντωνίου, ενδυματολόγος, σκηνογράφος, Πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος

3. Δημήτρης Τερζάκης, μουσικοσυνθέτης, καθηγητής Πανεπιστημίου

4. Μιχάλης Γκανάς, ποιητής

5. Νικήτας Τσακίρογλου, ηθοποιός

6. Χρυσούλα Διαβάτη, ηθοποιός

7. Σταμάτης Κραουνάκης, μουσικοσυνθέτης

8. Θοδωρής Γκόνης, σκηνοθέτης, συγγραφέας, στιχουργός

9. Αγγελική Σπυροπούλου Πρόεδρος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

10. Άλκηστις Κοντογιάννη , τέως κοσμήτορας Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

11. Γιάννης Λεοντάρης, σκηνοθέτης, καθηγητής θεατρικών σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

12 Σέργιος Γκάκας, σκηνοθέτης, συγγραφέας, αντιδήμαρχος Δήμου Χαλανδρίου

13. Πόπη Γκανά, εκδότρια

14. Μυρσίνη Γκανά, ποιήτρια

15. Γεώργιος Ξένος, γλύπτης , ζωγράφος

16. Κατερίνα Γιάνακα, ζωγράφος, κεραμίστρια

17. Μαρία Λοϊζίδου, γλύπτρια

18. Ειρήνη Λουντζάκη, κοινωνική ανθρωπολόγος , καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

19. Θέμος Χαραμής, μέλος του ΔΣ του θεάτρου Τέχνης

20. Ευάγγελος Τρίγκας, μουσικός

21. Δέσποινα Γκάτζιου, σκηνοθέτης, ηθοποιός

22. Αιμιλία Βάλβη, ηθοποιός

23. Μαργαρίτα Καραμολέγκου

24. Τάκης Μελισσινός, πρώην Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ

25. Πόπη Καλκούνου, πρώην Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ

26. Γιώργος Καράσης, ηθοποιός

27. Χρυσή Νταή, πρώην μέλος ΔΣ Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου

28. Γιάννης Ρούσος, σεναριογράφος, συγγραφέας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ