Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓιώργος Διδασκάλου: “Βήμα βήμα, κερδίζουμε την ψηφιακή εποχή στον πολιτισμό”

Γιώργος Διδασκάλου: “Βήμα βήμα, κερδίζουμε την ψηφιακή εποχή στον πολιτισμό”

Μία διαδρομή που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, μετά την ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ για την αναβάθμιση του δικτύου και   για την αποδοχή της δωρεάς ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσίων από την COSMOTE σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Με την επέκταση του μνημονίου συνεργασίας και τη συνολική επένδυση της εταιρείας να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας να αναδειχθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και να πολλαπλασιαστει ο αντίκτυπος της ιστορίας μας. 

 Μεσω εικονικης και επαυξημενης πραγματικότητας θα ενισχυθεί η εμπειρία του επισκέπτη αποκτώντας νέα οπτική και διαστασεις.

“Με τις υποδομές δικτύων νέας γενιάς και το δωρεάν internet, στέλνουμε εικόνα και ήχο από τα σημαντικότερα μνημεία της πατρίδας μας σε όλον τον κόσμο, ενισχύοντας την εικόνα της σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας.”

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Νεμέας, ο Μυστράς, ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο Ελεύθερνας, το μοναδικό Κάστρο Παλαμηδίου, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων είναι κάποιοι από τους χώρους που σύντομα θα ενταχθούν και αυτοί σε αυτή την πρωτοβουλία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ