Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑνοιξιάτικος καιρός το πρώτο 10ήμερο του χρόνου - Ακολουθεί απότομη χειμερινή μεταβολή

Ανοιξιάτικος καιρός το πρώτο 10ήμερο του χρόνου – Ακολουθεί απότομη χειμερινή μεταβολή

Γενικά ανοιξιάτικος καιρός το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη. Ακολουθεί απότομη χειμερινή μεταβολή του καιρού από τις 14 του μηνός.

Καιρικές συνθήκες που θυμίζουν άνοιξη θα επικρατήσουν έως και το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη. Ακολουθεί η πρόγνωση των επόμενων ημερών και στο τέλος η τάση του καιρού για αργότερα.

Πέμπτη 7 Ιαν. 2021
Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Παρασκευή 8 Ιαν. 2021
Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα κεντρικά και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο 9 Ιαν. 2021
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στα κεντρικά. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή 10 Ιαν. 2021
Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα
βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δευτέρα 11 Ιαν. 2021
Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τρίτη 12 Ιαν. 2021
Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Η τάση του καιρού
Στον αντίποδα των προηγούμενων ημερών, το δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου το καιρικό μοτίβο αναμένεται χειμωνιάτικο. Προς τα μέσα του μήνα, ψυχρή εισβολή αναμένεται να προκαλέσει θεαματική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα, της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου τουλάχιστον σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών.

Η κορύφωση του κρύου φαίνεται να συμβαίνει μέσα στο διάστημα 14 – 16 Γενάρη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια, οπότε από τις 18 Γενάρη φαίνεται να ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία.

 

Επιμέλεια © Hellenic Weather (Site/App)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ