Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ"Στου Νέου Χρόνου το αντάμωμα " άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου Σταυροπούλου

“Στου Νέου Χρόνου το αντάμωμα ” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου Σταυροπούλου

Ένας κομψός ομορφοντυμένος νέος, ένα ατσαλάκωτο άψογο και αγνό παλικάρι, προβάλλει στο κατώφλι του ουράνιου και γήινου δώματος.

Είναι ο καινούργιος χρόνος, που έρχεται, διακριτικά, να περάσει στην επικαιρότητα, διαδεχόμενος τον χρόνο που πέρασε και έπεσε στο χάος της αιωνιότητας, στης λησμονιάς το παρελθόν, στης λήθης τα σκοτεινά παλάτια…

Σύσσωμη είναι η υποδοχή του νέου χρόνου από το σύμπαν. Ουρανοί και γη αγάλλονται και ασυγκράτητα σπεύδουν στο συναπάντημα, στο καλό αντάμωμα.
Το σάλπισμα της πρόσκλησης είναι ηχηρό και γλυκά χαιδεύει τα αυτιά όλων των γήινων και αέρινων όντων , που τρέχουν να πανηγυρίσουν για αυτή την αναμενόμενη κυκλική στροφή της γης .

Η έμψυχη οικουμένη και η άψυχη φύση δονούνται και συμμετέχουν ολόθερμα στην αμοιβαία μετακίνηση του πανδαμάτορα χρόνου, που γίνεται χαρμόσυνα και γιορταστικά.

Ο νέος χρόνος έρχεται άνετος και ξεκούραστος, γεμάτος υποσχέσεις ,ευθυτενής, αλύγιστος, συγκαταβατικός ενώ ο .παλιός. αποχωρεί κατάκοπος, γερασμένος, μελαγχολικός, είναι καμπουριασμένος και απελπισμένος.

Μύριες ελπίδες και όνειρα έμειναν στο διάβα του, απραγματοποίητα, πεσμένα στα περιθώρια, σκεπασμένα από τα πέπλα της προσμονής και της… αναβολής!..
Τώρα… με τον ερχομό του νέου χρόνου, αρχίζουν να ξεσκεπάζονται, να αναδιπλώνονται, να ανασαλεύουν, ζητώντας να ενσαρκωθούν, να υλοποιηθούν και να μπουν στους επίκαιρους καταλόγους της πραγμάτωσης…

Χιλιάδες άνθρωποι , τα προνομιούχα πλάσματα του Θεού στο αντίκρισμα και στο αντάμωμα του νεοφερμένου χρόνου, πιάνονται από αυτόν, σκύβουν και φιλούν τα μεγαλοπρεπή ιμάτιά του και γίνονται ικέτες του οίκτου του και της καλοπροαίρετης εύνοιάς του.

Η ευελπιστία και η αισιοδοξία γιγαντώνονται με την αλλαγή της χρονολογίας και δεμένες με τον ενθουσιασμό της αυταπάτης , δίνουν αφειδώς υποσχέσεις, να πραγματοποιήσουν μέσα στον χρόνο, που κατέλαβε την νέα πορεία, ότι δεν πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν.

Όλη η ανθρωπότητα με άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, υγείας, θέσεως, τάξεως, χρώματος, μήκους, ή πλάτους της γης προσμένουν το αντάμωμα του νέου χρόνου, για να ευχηθούν… το αίσιο και ευτυχές νέο έτος!!!

Στο κατώφλι του νέου χρόνου κάθεται ο καθένας και αναπολεί τις περασμένες χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές, οραματίζεται παράλληλα ανοδικές επιτυχίες, δόξες και τιμές για το μέλλον που έρχεται.

Η παντοτινή αισιοδοξία, λοιπόν, η ελπίδα και η πίστη στο Θεό, ας μας συνοδεύουν καθ΄ όλη την διάρκεια του εισερχόμενου χρόνου και ας ευχηθούμε από καρδιάς
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ!!

άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου Σταυροπούλου

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ