Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαταγγελία κατά του Facebook, ellinikahoaxes και ΣΙΑ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου...

Καταγγελία κατά του Facebook, ellinikahoaxes και ΣΙΑ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου από το ΑΚΚΕΛ

Το ΑΚΚΕΛ κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και λάβαμε επιβεβαίωση παραλαβής, με την οποία αποκαλύπτει λογοκρισία και επίθεση εναντίον του και ζητά την λήψη μέτρων κατά της εταιρίας του Facebook, των ellinikahoaxes.gr και κάθε άλλου υπεύθυνου.

Η υπόθεση αφορά την μακρόχρονη στοχοποίηση του ΑΚΚΕΛ από τους αυτόκλητους ελεγκτές περιεχομένου (τύφλα να έχει η ανατολικογερμανική Στάζι του Χόνεκερ) με αποκλεισμό του προφίλ του κόμματος και του προέδρου Βάκη Τσιομπανίδη, ΧΩΡΙΣ να εξηγείται ο λόγος και ΧΩΡΙΣ να δίνεται δυνατότητα ελέγχου των υποτιθέμενων αιτιών αποκλεισμού δημοσιεύσεων.

Αυτό ουσιαστικά είναι επίθεση κατά γραφείων πολιτικού κόμματος (άρθρο 157Α του Ποινικού Κώδικα) και κατάληψή τους στον κυβερνοχώρο, σε απόλυτη αναλογία και ποινικώς κολάσιμη με την φυσική επίθεση και κατάληψη, εκτός φυσικά από την προφανή λογοκρισία.

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, ΑΚΚΕΛ, μόλις «φυλακίσθηκε» με ποινή κυβερνοφυλάκισης (γνωστή ως «μπλοκάρισμα») που μας επέβαλλαν «με το έτσι θέλω» άγνωστοι παράγοντες του Facebook για άγνωστο λόγο και χωρίς καν να μας επιτραπεί ένσταση και να πούμε ή κάνουμε οτιδήποτε υπερασπιστικό.

Είχαμε ολική απαγόρευση δημοσιεύσεων του ΑΚΚΕΛ στο Facebook. Χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολόγηση, ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα φιμώθηκε, προσωρινά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που είναι άγνωστα και με αιτιολογία που είναι ανύπαρκτη.

Μετά από υποτιθέμενες καταγγελίες αγνώστων οι οποίοι υποτίθεται ότι ενοχλήθηκαν από δημοσιεύσεις μας για άγνωστο λόγο, άγνωστοι παράγοντες του Facebook (δηλαδή που μπορεί να είναι τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο στην Ιρλανδία, όσο και στην Ελλάδα) χωρίς καν να μας εξηγήσουν τι πρόβλημα υποτίθεται ότι υπήρξε, μας απαγόρευσαν να δημοσιεύουμε οτιδήποτε. Πρακτικά η απαγόρευση ήταν πολύ παλαιότερη διότι πιο πριν και πάλι εντελώς ξαφνικά κανένας δεν ενημερωνόταν για τις δημοσιεύσεις που κάναμε, απλά γιατί οι fact chekers στην Ελλάδα που λειτουργούν ως στρατοχωροφύλακες στρατιωτικού καθεστώτος, οποία ανάρτηση ενοχλεί το κυβερνών κόμμα ρίχνουν την αναγνωσιμότητα με αποτέλεσμα να διαβάζεται από ελάχιστα άτομα. Χωρίς καμία ειδοποίηση σταμάτησε η διοχέτευση των δημοσιεύσεών μας σε οποιονδήποτε ήταν συνδεδεμένος τόσο με την ιστοσελίδα του κόμματος ΑΚΚΕΛ (https://www.facebook.com/akkelGR), όσο και με την ιστοσελίδα του προέδρου Βάκη Τσιομπανίδη (https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis). Και δεν ήταν ενεργοποιημένη η επιλογή να κάνουμε ένσταση.

Έχουμε λοιπόν μία ξεκάθαρη παρεμπόδιση της λειτουργίας ενός Ελληνικού πολιτικού κόμματος, αλλά και ουσιαστική Κυβερνοεπίθεση στα γραφεία του ΑΚΚΕΛ με αυθαίρετη στέρηση πολιτικής ελευθερίας. Γιατί να ανεχθούμε τέτοιες φασιστικής νοοτροπίας πρακτικές;

Αυτά τα γεγονότα φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη αντιμετώπισης της αυθαιρεσίας και ακραίας αντιδημοκρατικότητας από την πλευρά του Facebook. Τίθεται το ερώτημα «Ποιοί είναι αυτοί που μπλοκάρουν, με ποιά κριτήρια και από πού ή πώς πήραν την εξουσία πάνω μας;». Η απάντηση είναι ένα τριπλό «Άγνωστο». Όταν δεν γνωρίζεις το ποιός, από πού και πώς, πρέπει να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους. Με νομικό και πολιτικό τρόπο.

Το Facebook υπάρχει επειδή χρησιμοποιεί την Κρίσιμη Υποδομή Δικτύων (CNI), που είναι περιουσία του ελληνικού λαού και στην οποία ανήκει το δίκτυο Κυβερνοϋποδομών στο οποίο λειτουργεί το διαδίκτυο. Προφανώς είναι ανεπίτρεπτο αυτοί οι οποίοι υπάρχουν διαδικτυακά και επιχειρηματικά, διότι τούς επιτρέπουμε να χρησιμοποιούν την κρίσιμη υποδομή δικτύων μας, να είναι ανεξέλεγκτοι και άγνωστοι και ακόμη περισσότερο να λαμβάνουν από μόνοι τους ανεξέλεγκτες ελεγκτικές λειτουργίες, χωρίς εμείς οι ιδιοκτήτες της υποδομής (η οποία τους επιτρέπει να υπάρχουν) να έχουμε τον οποιοδήποτε λόγο ή έλεγχο σε αυτήν την λειτουργία εταιρειών όπως του Facebook.

Για την χρήση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συχνοτήτων υπάρχει το ΕΣΡ, όπως υπάρχει και όπως λειτουργεί. Θα μπορούσε είτε να επεκταθεί είτε να ιδρυθεί κάτι ανάλογο για να ελέγχει τις ξένες εταιρίες κοινωνικών δικτύων, ηλεκτρονικών επικοινωνιών κλπ.

Από την πλευρά μας, το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για ποινική και αστική δίωξη των υπευθύνων στο εξωτερικό και παντός υπευθύνου στην Ελλάδα. Οι γνωστότερες εταιρίες στην Ελλάδα για την σχέση τους με το Facebook είναι η Teleperformance και η Hellenic Hoaxes, αλλά δεν είναι γνωστό αν και πώς εμπλέκονται στον έλεγχο περιεχομένου ή στην λήψη και διεκπεραίωση «καρφωμάτων» όπως έγινε στην περίπτωσή μας. Η εισαγγελική έρευνα θα προσωποποιήσει τις ευθύνες για όσους εμπλέκονται.

Τονίζουμε ότι η ενέργεια του Facebook μπορεί πλήρως να χαρακτηριστεί ως επίθεση κατά γραφείων πολιτικού κόμματος που περιγράφει το άρθρο 157Α του Ποινικού Κώδικα. Στον μη φυσικό κυβερνοκόσμο της εικονικής πραγματικότητας ο λογαριασμός Facebook του ΑΚΚΕΛ και του Προέδρου του είναι το ΑΚΡΙΒΕΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ των φυσικών γραφείων του κόμματος και του γραφείου του Προέδρου στον φυσικό κόσμο μας.

Επιπλέον, είναι πλήρως κατανοητή η καταλυτική σημασία του Facebook στην πολιτική δράση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η αυθαίρετη και παράνομη απαγόρευση να δημοσιεύουμε για έναν μήνα περίπου, είναι απολύτως ισοδύναμη με επίθεση στα μη-φυσικά γραφεία μας, κατάληψή τους στον χώρο που επιτρέπει την εξωτερική επικοινωνία μας και επιβολή επικοινωνιακού μπλακάουτ.

Ζητούμε από εσάς να λάβετε θέση για το μπλοκάρισμα του ΑΚΚΕΛ με τον τρόπο που περιγράψαμε ότι έγινε και να δημοσιοποιήσετε τι ενέργειες θα κάνετε κατά τέτοιων πρακτικών και για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν, είτε κόμμα, είτε άτομο είτε άλλο φορέα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τιμή,
[Υπογραφή]
Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ