Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤουριστική Σχολή Άργους: Έναρξη αιτήσεων για τα μαθήματα Μετεκπαίδευσης εργαζομένων στον τουρισμό

Τουριστική Σχολή Άργους: Έναρξη αιτήσεων για τα μαθήματα Μετεκπαίδευσης εργαζομένων στον τουρισμό

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις την επόμενη εβδομάδα (7/01-15/01/2021) για τα μαθήματα στις πόλεις που έχει αναπτύξει η Τουριστική σχολή / ΙΕΚ Πελοποννήσου του Υπ. Τουρισμού και αφορούν εργαζόμενους στον Τουρισμό σε διάφορες ειδικότητες.

 

Στα τμήματα αυτά Μετεκπαίδευσης συμμετέχουν μετά από αίτησή τους εργαζόμενοι και άνεργοι που απασχολούνται στο τουρισμό προκειμένου να πιστοποιήσουν την εμπειρία τους μέσα από δομημένη γνώση που προσφέρεται με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εκπαιδευτική επιμέλεια της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου του Υπ. Τουρισμού.

Τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπ. Τουρισμού έχουν κατοχυρωμένα με νόμο (Ν.1077/1980) επαγγελματικά δικαιώματα και προσδίδουν στους συμμετέχοντες υπαλληλική ιδιότητα και εργασιακή μισθοδοτική- ασφαλιστική εξέλιξη. Τα τμήματα μετεκπαίδευσης υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και προβλέπεται επιδότηση σε όλους τους συμμετέχοντες ανά ώρα και ημέρα (εργαζόμενους, ανέργους και επιδοτούμενους).

Για την πόλη του Άργους (Ναυπλίου) έχουν εγκριθεί 2 τμήματα και συγκεκριμένα για όσους-όσες εργάζονται στον Επισιτισμό και τους Ορόφους. Για την πόλη του Λουτρακίου επίσης 2 τμήματα στον Επισιτισμό και τους Ορόφους, για την πόλη της Καλαμάτας 2 τμήματα για Υποδοχή και Μαγειρική και την πόλη του Πύργου για Μαγειρική και Επισιτισμό.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές εξελίξεις τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση η κάποιες ημέρες με φυσική παρουσία. Επίσης για φέτος οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά σύμφωνα με οδηγίες που μπορούν να αντληθούν από την προκήρυξη που θα αναρτηθεί προσεχώς στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπ. Τουρισμού www.mintour.edu.gr καθώς και όλες οι προϋποθέσεις για την μοριοδότηση εισαγωγής.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση και αξιολόγηση των μαθημάτων (διάρκειας 380 ωρών / 4 μήνες) οι πιστοποιημένοι συμμετέχοντες αποκτούν κρατικό πιστοποιητικό του Υπ. Τουρισμού με όλες τις προεκτάσεις σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο.

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν και
στην Τουριστική Σχολή Άργους (27510 20115)

ΑΡΓΟΣ 29/12/2020
Ο Διευθυντής : Κων/νος Καχριμάνης

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ