Πώς θα είναι ο καιρός την παραμονή και την Πρωτοχρονιά: ‘Ερχεται νέο μέτωπο βροχών

- Advertisement -

Με άστατο καιρό θα υποδεχθεί η Ελλάδα το νέο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Οπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, «από σκοπιάς θερμοκρασιών ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε αυτό το νότιο ρεύμα και την Τετάρτη και την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς».

- Advertisement -

Παρά ταύτα, «αύριο Τετάρτη αναμένουμε βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, κυρίως την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πιθανώς να εκδηλωθούν φαινόμενα και στην Αττική».

Ο καιρός την παραμονή -Με κακοκαιρία οι πρώτες μέρες του ’21
Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα εξακολουθήσουν τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ «υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για βροχές στην Αττική».

Σε ό,τι αφορά την Πρωτοχρονιά, ο κ. Λαγουβάρδος τονίζει ότι «δεν αναμένουμε βροχοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πέσουν αρκετά, με συνέπεια να έχουμε ομίχλες σε αρκετές περιοχές». Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να παραμείνει βροχερό και τις επόμενες ημέρες.

Μέτωπο κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

«Εχουμε ενδείξεις ότι το Σάββατο και την Κυριακή, 2 και 3 του μηνός, θα έχουμε μια μεταβολή του καιρού, με ενισχυμένους νοτιάδες και βροχές. Αυτό το μέτωπο θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα με βροχές αρκετά ισχυρές κατά τόπους και μέχρι την Κυριακή θα περάσει στα ανατολικά και στην Αττική. Πρόκειται για ένα μέτωπο που θα κάνει σχετικά σύντομο πέρασμα και θα σαρώσει όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή», σημειώνει ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, όσοι περίμεναν χιονισμένη Πρωτοχρονιά θα μείνουν… απογοητευμένοι, καθώς τυχόν χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά.

- Advertisement -

________________