Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠελοπόνησσος: Εξώδικο απέστειλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πέτρος Τατούλης

Πελοπόνησσος: Εξώδικο απέστειλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πέτρος Τατούλης

Εξώδικο απέστειλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πέτρος Τατούλης, ως επικεφαλής της Παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» σχετικά με την παράνομη ένταξη θέματος στην 18 η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2020.

Ενώπιον του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΝΑΦΟΡΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Της παράταξης «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που εκπροσωπείται νόμιμα από τον
επικεφαλής της κ. Πέτρο Τατούλη

ΘΕΜΑ: «Παράνομη επαναφορά θέματος προς συζήτηση για το οποίο έχει ληφθεί απόφαση»

ΣΧΕΤΙΚΟ: Απόσπασμα ζωντανής μετάδοσης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της απόφασης απόρριψης της εισήγησης επί του εν λόγω θέματος, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος
και Ιονίου
2. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Κύριε Πρόεδρε,
Αναφερόμεθα ενώπιον σας και σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που έχει προγραμματισθεί για τις 29-12-2020, το θέμα υπ’ αρ. 7, το οποίο έχει παρανόμως ενταχθεί στην Πρόσκληση με αριθμό 315830/76703.

Ως καλώς γνωρίζετε, το συγκεκριμένο θέμα με τίτλο (Έγκριση Οικονομοτεχνικής Μελέτης Βιωσιμότητας της παρ.2 του άρθρου 253 του Ν.3463/2006 ΦΕΚ 114/Α/2006 για τις ανάγκες σύστασης ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α.Ο.Τ.Α.) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.4674/2020 ΦΕΚ 53/Α/2020) έχει ήδη συζητηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει ληφθεί απόφαση περί απόρριψής του.

Τούτο συνέβη κατά τη συνεδρίαση της 21 ης Δεκεμβρίου 2020, κατά την οποία συζητήθηκε ως θέμα ένατο (9) στην ημερήσια διάταξη και απερρίφθη η σχετική εισήγηση. Εσείς ο ίδιος ανακοινώσατε την απόρριψή της, επισφραγίζοντας τη σχετική ψηφοφορία που προηγήθηκε και τούτο αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό αρχείο που επισυνάπτουμε.

Στην πρόσκληση όμως για τη συνεδρίαση της 29-12-2020, υποπίπτετε σε διπλό ατόπημα, σαφέστατα νομικό: αφενός επιχειρείτε να ανατρέψετε ήδη ειλημμένη απόφαση του Σώματος ήτοι να την ανακαλέσετε, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, αφετέρου, επικαλείστε τη διάταξη του αρ. 15 του Ν. 2690/1999 προκειμένου να καλύψετε με πέπλο νομιμοφάνειας την απόπειρά σας αυτή.

Ωστόσο, εφόσον το ίδιο θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21 ης Δεκεμβρίου 2020 και η συζήτησή του ολοκληρώθηκε με τη λήψη απόφασης καθώς απορρίφθηκε κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, δεν έχετε το δικαίωμα να το επαναφέρετε επικαλούμενος δήθεν επανάληψη της ψηφοφορίας και δη χωρίς συζήτηση (!). Και οι απορριπτικές αποφάσεις είναι αποφάσεις! Επιπλέον το άρθρο 15 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας δεν εφαρμόζεται καν στην περίπτωση Συλλογικού Οργάνου με αιρετά μέλη, συγκεκριμένο νομοθετημένο σκοπό και ειδική προς τούτο νομοθεσία,
όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο, πολλώ δε μάλλον, που οι διατάξεις του είναι άσχετες με τη μεθόδευση επαναφοράς του θέματος και ανάκλησης της ειλημμένης απόφασης.

Κατόπιν αυτών παρακαλώ, με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών και τη διαφύλαξη του κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου, να αποσύρετε από την πρόσκληση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 29/12/2020, το ως άνω θέμα υπ’ αριθ. 7. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμεθα να ασκήσουμε ταμ νόμιμα ένδικα βοηθήματα προς αναζήτηση ευθυνών των αρμοδίων προσώπων.

Με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής
παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν στον οποίο απευθύνεται για να λάβει γνώση και τις νόμιμες συνέπειες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ