Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΟ Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του - Δείτε live που βρίσκεται

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του – Δείτε live που βρίσκεται

Από την Παραμονή Χριστουγέννων  οι κατάσκοποι της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) έχουν πιάσει δουλειά και παρακολουθούν τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Άγιος Βασίλης.

Η NORAD παρακολουθεί το ταξίδι του αγαπημένου Αγίου των παιδιών εδώ και έξι δεκαετίες. Η ιστοσελίδα της λειτουργεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά) και επιτρέπει σε όσους την επισκέπτονται, να βλέπουν πού ακριβώς βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα προσφέρει τη δυνατότητα να δουν μικροί και μεγάλοι τρισδιάστατα βίντεο με τον Άγιο Βασίλη να ίπταται με το έλκηθρό του πάνω από διάφορες πόλεις του κόσμου. Επίσης, όποιος θέλει να μάθει πότε θα φτάσει ο Άγιος Βασίλης στο δικό του σπίτι, μπορεί να στείλει ένα mail στο noradtrackssanta@outlook.com και κάποιος εργαζόμενος της NORAD θα τον ενημερώσει για το πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο.

 

Πώς ξεκίνησε η NORAD να «παρακολουθεί» τον Άγιο Βασίλη
Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά, παρακολουθεί το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη εδώ και έξι δεκαετίες και πρόκειται για ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος.

Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, δημοσίευσε διαφήμιση, στην οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αϊ Βασίλη.

Ο τηλεφωνικός αριθμός είχε γραφεί λάθος, κι έτσι άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνο της NORAD. Μετά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στα παιδιά πως βοηθά τον Αϊ Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Και η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=206978854477408&ref=external

https://www.noradsanta.org/

Μπορείτε να δείτε ζωντανά τη διαδρομή του Άγιου Βασίλη εδώ

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ