Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΣυγκρατημένα αισιόδοξοι οι θεράποντες ιατροί για την κατάσταση της υγείας του οκτάχρονου...

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι θεράποντες ιατροί για την κατάσταση της υγείας του οκτάχρονου Γιαννάκη

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι θεράποντες ιατροί για την κατάσταση της υγείας του οκτάχρονου Γιαννάκη από τον Πύργο, ο οποίος νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική στο Ρίο Πατρών.

Στο παιδί να σημειωθεί ότι χορηγούνται φάρμακα για την καρδιά του, αφού παρουσιάζει ανεπάρκεια, ωστόσο όσο περνούν τα 24ωρα οι γιατροί δηλώνουν ακόμα πιο αισιόδοξοι ότι ο μικρός θα ξεπεράσει το πρόβλημα και θα επιστρέψει υγιέστατος κοντά στους δικούς του.

Για την περιπέτεια του μικρού μίλησαν τόσο ο πατέρας του, όσο και η μητέρα του, οι οποίοι είναι πάρα πολύ συγκινημένοι και προσεύχονται έτσι ώστε το παιδί τους πολύ σύντομα να ξεπεράσει το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει.

«Θα ανοίξω εγώ το Χριστουγεννιάτικο δώρο μου»
Η μητέρα του μικρού Γιαννάκη ήταν πολύ συγκινημένη μιλώντας για τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η οικογένειά της, ενώ έκανε γνωστό πως ο μικρός της ζήτησε να ανοίξει μόνος του το Χριστουγεννιάτικο δώρο του όταν βγει από το νοσοκομείο και παρακάλεσε να μην το ανοίξουν τα άλλα του αδερφάκια.

«Το παιδί είναι εδώ από τη Δευτέρα του Αγίου Ανδρέα. Το παιδί είχε για δύο ημέρες πολύ υψηλό πυρετό και την τρίτη ημέρα η παιδίατρος μας είπε να φύγει το παιδί κατευθείαν για το Ρίο.

Όλα τα τεστ τα οποία έκανε το παιδί και το Rapid και το μοριακό ήταν αρνητικά, το παιδί όμως ψηνόταν στον πυρετό, του κάναμε και άλλο τεστ το οποίο βγήκε και αυτό αρνητικό και τελικά την προηγούμενη Τετάρτη αποφάσισαν οι γιατροί να του κάνουν για αντισώματα και εκεί είδαν ότι το παιδί είχε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αντισωμάτων. Το παιδί το πέρασε όλο αυτό ασυμπτωματικό μέσα στο σπίτι. Όλοι εδώ στο νοσοκομείο είναι πάρα πολύ καλοί και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Είναι πολύ ευγενικοί και ελπίζω το καλύτερο και για το παιδί μου και για όλα τα παιδιά του κόσμου».

«Το παιδί το χτύπησε το ίδιο του το ανοσοποιητικό»
Από την πλευρά του ο πατέρας του μικρού τόνισε και αυτός ιδιαίτερα συγκινημένος από την περιπέτεια που περνάει ο μικρός του γιος, ότι πλέον προσεύχεται για να γυρίσει ο Γιαννάκης σύντομα στην οικογένειά του υγιέστατος.

«Όλα ξεκίνησαν όταν αρρώστησα πρώτα εγώ. Από τις 5 του μήνα ήμουν ασθενής με υψηλό πυρετό για πέντε μέρες, μετά έκανα δέκατα, πήρα αντιβίωση, έπεσε ο πυρετός και κανένας άλλος στο σπίτι δεν εκδήλωσε συμπτώματα, πέρα από τη γυναίκα μου που έκανε κάποιους εμετούς ένα πρωινό και τίποτα περισσότερο.

Τα παιδιά ήταν όλα καλά. Στις 12 του μήνα έκανα τεστ και βγήκα θετικός. Επαναλάβαμε το τεστ μετά από 10 μέρες μαζί με τη γυναίκα μου και ήμασταν θετικοί και οι δύο, αλλά είχαν ήδη υποχωρήσει τα συμπτώματα και πιστεύαμε ότι όλα πήγαν καλά. Την προηγούμενη Παρασκευή το παιδί έκανε μάθημα στην τηλεκπαίδευση και αφού παρακολούθησε μία ώρα, μετά ήρθε κουρασμένο και μου είπε “μπαμπά δεν μπορώ άλλο κουράστηκα”.

Εγώ του λέω “τι έχεις παιδί μου”, μου λέει “μάλλον με πόνεσε το κεφάλι μου από το μάθημα” και του βάλαμε θερμόμετρο γιατί είδα ότι ήταν ζεστό, είχε 38,5. Το ρώτησα “τι έπαθες Γιαννάκη μου, κουράστηκες” και μου λέει το παιδί “ναι μάλλον κουράστηκα”. Του δώσαμε και ένα αντιπυρετικό για να πέσει ο πυρετός και πράγματι ο πυρετός έπεσε. Την άλλη μέρα πάλι 38 πυρετό το παιδί, επικοινωνήσαμε με τη γιατρό μας, της είπαμε τη συμπτωματολογία του παιδιού και μας συνέστησε να φύγουμε για το Ρίο.

Λόγω του ιστορικού του δικού μου, το υποπτεύθηκε η ιατρός και ευτυχώς μας έστειλε εγκαίρως στο Ρίο. Εκεί μας έβαλαν σε δωμάτιο υψίστης ασφαλείας, μας έκαναν τεστ τα οποία και τα δύο βγήκαν αρνητικά, τη μεθεπόμενη μέρα μας έκαναν κι άλλο τεστ πάλι αρνητικό και αυτό και την επόμενη μέρα μας έκαναν τεστ αντισωμάτων. Εκεί λίγο οι γιατροί… τρελάθηκαν γιατί είδανε ψηλές τιμές, που σημαίνει ότι το παιδί πέρασε τον κορωνοϊό ασυμπτωματικά. Αλλά ο ιός του αναστάτωσε το ανοσοποιητικό και ενώ το παιδί αντιστάθηκε, γιατί δεν είχε αρρωστήσει σχεδόν ποτέ τόσο πολύ βαριά, υπήρξε το αποτέλεσμα το ίδιο το ανοσοποιητικό του να τον χτυπήσει.

Εννοείται πως φοβάμαι για το παιδί αυτή τη στιγμή, είναι σοβαρά σταθερά, αυτό μας λένε οι γιατροί, το παιδί έχει επικοινωνία, δεν είναι διασωληνωμένο, είναι με τη μαμά του που τον τάισε, είχαν επικοινωνία, το παιδί είναι καταβεβλημένο, είναι στο κρεβάτι του. Οι γιατροί τα ξέρουν καλύτερα αυτά. Εγώ με τις ταπεινές μου δυνάμεις κάνω την προσευχή μου ο Θεός να φωτίσει τα χέρια των γιατρών, τίποτα άλλο».

«Έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του»
Ο κος Γιάννης Καρβέλης διοικητής της 6η ΥΠΕ τόνισε για τη χθεσινή κατάστασή του παιδιού. «Το παιδί αυτή τη στιγμή είναι αρνητικό, δεν έχει πλέον τη νόσο και έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε κατόπιν νόσησης του παιδιού από covid».

«Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε να σας πούμε πολύ πιο ευχάριστα πράγματα»
Για την πορεία της υγείας του 8χρονου που νοσηλεύεται με επιπλοκές covid στο Π.Γ.Ν. του Ρίου μίλησε και ο Εντατικολόγος Παίδων, κος Ανδρέας Ηλιάδης. Υπενθυμίζεται ότι το παιδί παρουσίασε μια σπάνια επιπλοκή, ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν νοσήσει ή μολυνθεί από κορωνοϊό.

«Το σύνδρομο αυτό λέγεται φλεγμονώδες σύνδρομο από λοίμωξη από κορωνοϊό. Ο ασθενής μας μπήκε στη μονάδα με καρδιακή ανεπάρκεια και υποστηρίχθηκε με ειδικά φάρμακα και με το σύστημα του μη επεμβατικού αερισμού.

Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά νομίζω ότι δεν θα πάμε στο επόμενο βήμα γιατί έχει απαντήσει στην αγωγή, είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι και ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε να σας πούμε πολύ πιο ευχάριστα πράγματα και να νικήσουμε αυτή τη μάχη με τον κορωνοϊό», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «η νόσος Kawasaki έχει ανακαλυφθεί από το 1961, τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, και στις εντατικές και ακόμα καλύτερα οι παιδίατροι. Είναι μία φλεγμονώδης αντίδραση και η ίδια η νόσος Kawasaki. Φαίνεται ότι αυτό το νόσημα, αυτή η επιπλοκή του κορωνοϊού μιμείται τη νόσο, γι’ αυτό θα ακούσετε κάποιοι από εμάς να την αποκαλούμε Kawasaki like syndrome».

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εδώ, έχουμε χώρο που μπορούμε να νοσηλεύσουμε παιδιά. Ο Γιάννης είναι μαζί μας από την Παρασκευή, τον έχουμε υποστηρίξει όσον αφορά την αναπνοή με το σύστημα Hi Flow, πρόκειται για ένα σύστημα “ξεκούρασης” της καρδιάς γιατί το κύριο πρόβλημά του είναι η καρδιακή του ανεπάρκεια, αποτέλεσμα του κορωνοϊού.

Το μήνυμα που πρέπει να φύγει προς τους γονείς είναι να μην φοβούνται, αυτό το μεταλοιμώδες σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά αν τυχόν χρειαστεί να πρέπει να νοσηλευτούν, τα νοσοκομεία μας και ειδικά οι παιδιατρικές κλινικές και εντατικές έχουν γνώσεις και πάρα πολύ καλό προσωπικό που είναι αρκετά έμπειροι να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Ηλιάδης.

*** Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το παιδί δεν νοσεί τελικά από τη νόσο Kawasaki αφού παρότι τα συμπτώματα μοιάζουν, τελικά πρόκειται για ένα σοβαρό μεταφλεγμονώδες σύνδρομο.

 

πηγή www.patrisnews.com/

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ