Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΟ Μαν. Κεφαλογιάννης για το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών του ΕΛΚ...

Ο Μαν. Κεφαλογιάννης για το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης που από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγκάλιασε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών και αποτελεί κάθε χρόνο, ενεργό μέλος της διοργάνωσης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοιού δεν θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στις Βρυξέλλες τους νέους αγρότες από όλη την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών που διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Το φετινό συνέδριο των Νέων Αγροτών θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και για αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι αφιερωμένο σε όλες τις νέες αγρότισσες και όλους τους νέους αγρότες που εργάζονται σκληρά για να μη διακοπεί η προμήθεια τροφίμων στην Ευρώπη, παρά τις δυσκολίες και την αυξανόμενη πίεση που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας.


Το ΕΛΚ και η Νέα Δημοκρατία στηρίζουν έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο. Και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την περαιτέρω ενίσχυση των νέων αγροτών μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027. Γιατί χωρίς τους νέους αγρότες, η γεωργία δεν έχει μέλλον και χωρίς ισχυρό αγροτικό τομέα το ευρωπαϊκό σχέδιο θα καταρρεύσει.»

Η χώρα μας συμμετέχει στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών μέσω της Π.Ε.Ν.Α., της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών που αποτελεί τη θεσμική οργάνωση των νέων αγροτών στην Ελλάδα.

Στη διαγωνιστική διαδικασία θα μετέχει ο Παύλος Τσακίρης ένας νέος αγρότης από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Μία ελληνική υποψηφιότητα που διεκδικεί με αξιώσεις μία διάκριση.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα αναδειχθούν και θα απονεμηθούν βραβεία στις ακόλουθες κατηγορίες:

1.«Ψηφιακή Γεωργία»: για την υιοθέτηση και διάδοση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων γεωργικών πρακτικών.

2.«Περιβαλλοντικά βιώσιμη Γεωργία»: για την υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών στο χωράφι, που συνεισφέρουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

3.«Τρόφιμα»: για τη διάθεση προϊόντων διατροφής στην αγορά, την εφαρμογή επιχειρηματικών ιδεών στην τροφική αλυσίδα, στην παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία, διανομή, κατανάλωση και διάθεση τροφίμων.

Η δράση αυτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έχει εξελιχθεί σε θεσμό αποτελεί βήμα ανταλλαγής, προώθησης και ενθάρρυνσης βέλτιστων πρακτικών, εμπειριών και καινοτόμων ιδεών για τους νέους ευρωπαίους αγρότες.

Φέτος θα λάβουν μέρος πάνω από 200 νέοι αγρότες, από 21 κράτη μέλη της ΕΕ, που θα παρουσιάσουν τις υποψήφιες προς βράβευση προτάσεις τους.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος για τη Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη Janusz Wojciechowski, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Norbert Lins, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών Jannes Maes και ο Γενικός Γραμματέας της COPA-COGECA  Pekka Pesonen.

Τα links για την εκδήλωση:

https://twitter.com/EUYoungFarmers/status/1333713900878106624

https://www.facebook.com/europeanyoungfarmers/posts/235287958032848

https://twitter.com/EUYoungFarmers/status/1330829087745642498

https://euyoungfarmers.eu/

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ