Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑλλεπάλληλες κακοκαιρίες με βροχές και τοπικές καταιγίδες - Η πρόγνωση έως...

Αλλεπάλληλες κακοκαιρίες με βροχές και τοπικές καταιγίδες – Η πρόγνωση έως 10 Δεκεμβρίου

Η “ζωνική κυκλοφορία” θα συνεχίσει να υφίσταται και τις επόμενες ημέρες στη Μεσόγειο, έχοντας ως αποτέλεσμα τις αλλεπάλληλες κακοκαιρίες φθινοπωρινού τύπου τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στη χώρα μας.

Ατμοσφαιρικές διαταραχές θα κινούνται από την κεντρική Μεσόγειο προς τα ΒΑ Βαλκάνια, προκαλώντας βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Ο παραπάνω χάρτης (εικόνα εξώφυλλου) του AccuWeather αφορά την πρόγνωση φαινομένων (βροχή, χιόνι κτλ) για την Δευτέρα (7/12). Μεταβείτε στον διαδραστικό χάρτη καιρού για να δείτε την ακριβή κίνηση των συστημάτων κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν την Ελλάδα.

Κυριακή 6 Δεκ. 2020
Στα ανατολικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις
Σποράδες. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου θα ξεκινήσουν βροχές, οι οποίες από το
βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα πιθανώς να είναι ισχυρές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν, στο Ιόνιο 7 με 8 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Δευτέρα 7 Δεκ. 2020
Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, από το μεσημέρι όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Τρίτη 8 Δεκ. 2020
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση. Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός, με παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 9 Δεκ. 2020
Αρχικά στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 10 Δεκ. 2020
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

πηγή hellenicweather.com/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ