Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΠελοπόννησος: Φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη σε ενάμιση χρόνο

Πελοπόννησος: Φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη σε ενάμιση χρόνο

Ο Δήμος της Μεγαλόπολης θα είναι ο πρώτος δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα συνδεθεί με το δίκτυο του φυσικού αερίου της χώρας μας.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, σε συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο της Μεγαλόπολης, όπου μίλησαν ο δήμαρχος της περιοχής, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης και οι εκπρόσωποι της Hengas A.E. Μιχάλης Λαμπρόπουλος και Νίκος Κουτσογιάννης.

Όπως έγινε γνωστό, το μνημόνιο συνεργασίας, ανάμεσα στο δήμο και την εταιρεία Διανομής Ελληνικού Φυσικού Αερίου Hengas A.E., αναφέρει ότι οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο, ενώ ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να συνδεθεί με το δίκτυο, θα το πράξει, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, μιας και θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ.

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι στο μεσοδιάστημα της κατασκευής του δικτύου, δεν θα μείνει κανένας πολίτης της Μεγαλόπολης χωρίς θέρμανση, αφού για αυτό θα μεριμνήσει η ΔΕΗ.

Συγχρόνως, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της εταιρείας, το φυσικό αέριο θα επεκταθεί σε επόμενο στάδιο, σε Τρίπολη και Κόρινθο.

Επίσης η εταιρεία διευκρίνισε ότι το δίκτυο του αερίου θα αφορά και οικισμούς γύρω απ’ την πόλη της Μεγαλόπολης, ενώ σύντομα θα ανοίξει και γραφεία, για την παροχή ενημέρωσης και για τις πρώτες αιτήσεις συνδρομής.

Τέλος θα προχωρήσουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες της περιοχής που θα θελήσουν να ασχοληθούν με το φυσικό αέριο, ενώ μίλησαν και για σχεδιαζόμενες επενδύσεις της εταιρείας στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ύψους 30 εκατ. ευρώ, που ήδη έχουν κατατεθεί στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

πηγή www.mesogeiostv.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ