Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔιδασκάλου: ΑκρόπΟΛΟΙ. Ένα παγκόσμιο σύμβολο για όλους

Διδασκάλου: ΑκρόπΟΛΟΙ. Ένα παγκόσμιο σύμβολο για όλους

Την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παραδώσαμε ως Υ.Π.ΠΟ.Α. στην παγκόσμια κοινότητα το εμβληματικό έργο της κατασκευής του σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς και τις διαδρομές περιήγησης ΑμΕΑ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού γίνεται πλέον προσβάσιμο σε όλους.
Ένα έργο μοναδικό, σύνθετο και πολύπλοκο, με ιδιαίτερα δύσκολες κατασκευαστικές απαιτήσεις και σε πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες ολοκληρώθηκε με ασφάλεια στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Από τη πρώτη στιγμή αναλαμβάνοντας την ευθύνη του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων διακρίναμε το έργο σε φάσεις ώστε η διαχείριση τόσο των εργασιών όσο και του ανθρώπινου δυναμικού να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Είμαι ευτυχής που σε όλη αυτή την πορεία εξέλιξης των έργων στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ήμουν και εγώ κομμάτι αυτής της αλυσίδας, από την αρχή έως και το τέλος.

Δουλέψαμε όλοι μαζί, με σεβασμό στο μνημείο και προσήλωση στο στόχο, που δεν ήταν άλλος από το να κάνουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους.
Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation για την ευγενική του χορηγία αλλά και όλους τους συνεργάτες του που με επαγγελματισμό έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου.
Επίσης, τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ που έδειξαν για ακόμα μια φορά την υψηλή τους επιστημονική κατάρτιση διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου αλλά και τον εξαίρετο ομότιμο καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ που με την σοφή καθοδήγηση του πορευτήκαμε όλους αυτούς του μήνες.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, έχουμε χρέος προς τους εαυτούς μας, να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία στις επόμενες γενιές, η οποία θα σέβεται τα δικαιώματα όλων.

ΑκρόπΟΛΟΙ, ένα εμβληματικό έργο. Η απαρχή για μια Ελλάδα για όλους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ