Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΠόρος: Ο Ε.Ο.Δ.Υ. αναστέλλει την δειγματοληψία γιατί η νοσηλεύτρια που διενεργεί τα...

Πόρος: Ο Ε.Ο.Δ.Υ. αναστέλλει την δειγματοληψία γιατί η νοσηλεύτρια που διενεργεί τα τεστ παραιτήθηκε

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ενημερώνει για την διακοπή του προγράμματος διενέργειας δωρεάν δειγματοληπτικών rapid tests, από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Όπως ενημερώθηκε ο Δήμος μας από τον Ε.Ο.Δ.Υ., αναστέλλεται το πρόγραμμα διενέργειας δωρεάν δειγματοληπτικών rapid tests, το οποίο διενεργήθηκε μόλις μία ημέρα (χθες Τρίτη 1.12.2020). Ο λόγος της διακοπής του προγράμματος είναι ότι η νοσηλεύτρια που επρόκειτο να διενεργεί τα τεστ παραιτήθηκε, γιατί διορίστηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής.

Ο Ε.Ο.Δ.Υ. αναζητά πλέον νοσηλευτές και οδηγούς για την περιοχή μας και μου μεταφέρθηκε η παράκληση αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 – 5212052.

Έτσι κι αλλιώς, για να πούμε τα πράγματα όπως έχουν, η εμπειρία των προηγούμενων μηνών έχει δείξει ότι ο Δήμος μας πρέπει να βασιστεί στις δικές του δυνάμεις στο θέμα την πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας και για τον λόγο αυτό προβήκαμε στην προμήθεια των 600 rapid tests που ήδη βρίσκονται στην κατοχή του Δήμου. Και ευτυχώς δεν την ακυρώσαμε όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. θα διαθέτει και ο ίδιος δωρεάν tests.

Συνεπώς, όσο δεν θα υπάρχει διαδικασία του Ε.Ο.Δ.Υ. στον Πόρο, τα rapid tests του Δήμου θα είναι (δωρεάν) στην διάθεση όλων των γιατρών που δραστηριοποιούνται στο νησί, με τους οποίους θα έρθει σε επαφή η δημοτική αρχή, ενώ ο Δήμος θα διερευνήσει με ποιο τρόπο θα μπορούσε να διενεργεί και ο ίδιος τα tests σε ενδιαφερόμενος μέσω δικής του διαδικασίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ