Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Δήμος Επιδαύρου άρχισε να εντάσσει έργα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Ο Δήμος Επιδαύρου άρχισε να εντάσσει έργα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Ο Δήμος Επιδαύρου άρχισε να εντάσσει έργα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Μετά την ανακοίνωση της 27 ης Νοεμβρίου 2020 από το Υπουργείο Εσωτερικών, δύο μεγάλα και χρήσιμα έργα εντάχθηκαν προς υλοποίηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το πρώτο αφορά τη “Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στα όρια του Δήμου
Επιδαύρου”. Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση υφιστάμενων δρόμων
πρόσβασης σε γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις στα όρια του δήμου μας.

Ο Δήμος Επιδαύρου, όπου ένα μεγάλο κομμάτι του είναι αγρότες, κάθε χρόνο σπαταλά
πολλά χρήματα και εργατοώρες προκειμένου να εξυπηρετήσει τους παραγωγούς αλλά και την τοπική οικονομία, κάνοντας παρεμβάσεις βελτίωσης, οι οποίες δεν είναι πάντα μόνιμες.

Τον τελευταίο χρόνο, το έργο που έχει γίνει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, είναι τιτάνιο. Με ελάχιστους πόρους και πολύ δουλειά από τους δικούς μας υπαλλήλους έχει φτιαχτεί το αγροτικό δίκτυο σε όλους σχεδόν τους κύριους δρόμους.

Οι υπηρεσίες μας προχωρούν γρήγορα τις διαδικασίες και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 πρέπει να δημοπρατήσουμε τη μελέτη του 1.800.000 €, στην οποία χρηματοδοτούνται τα 868.000€, σύμφωνα με την πράξη ένταξης.

Το δεύτερο αφορά το έργο “Απομακρυσμένος έλεγχος διαρροών εσωτερικών και
εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Δήμου Επιδαύρου’’, με φυσικό αντικείμενο στην προμήθεια συστήματος τηλεμετρικής παρακολούθησης παροχών δικτύου ύδρευσης του Δήμου, αποτελούμενο από ηλεκτρονικούς μετρητές νέας γενιάς.

Οι απώλειες νερού για διάφορους λόγους, είναι ένα φαινόμενο που είναι υπαρκτό, αλλά δύσκολα μπορείς να το αντιμετωπίσεις, χωρίς τα συστήματα νέας τεχνολογίας.

Η Δ.Ε.Υ.Α..Επιδαύρου, ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπάλληλοι,
ακολουθώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις και το σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής, έχουν μετατρέψει την πολύπαθη επιχείρηση σε μια υπηρεσία με κέντρο τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του. Η συγκεκριμένη ένταξη έρχεται σε μια στιγμή που σχεδιάζονται πολλά πράγματα για την επόμενη μέρα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ., η οποία προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί μετά από πολλά χρόνια, τόσο διοικητικά όσο και τεχνικά.

Το φάκελο της ένταξης για το έργο, που αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2021 προετοιμάζει η επιχείρηση και αφορά χρηματοδότηση
2.999.504,50€.

Η δημοτική πλειοψηφία ακολουθώντας τον προγραμματισμό της, προχωρά σε
αξιοποιήσεις μελετών, εντάξεις έργων όπου μπορεί αλλά και σχεδιασμό για την επόμενη Ελληνική δεκαετία! Εκμεταλλευόμαστε ότι εργαλείο υπάρχει για να μπορέσουμε να παράγουμε έργο ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία.

Να ευχαριστήσουμε το υπουργείο Εσωτερικών, τον υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνουν κατανοητά τα αιτήματά μας, που λόγω λήξης του προγράμματος Φιλόδημος Ι΄, είχαν μείνει στο συρτάρι κινδυνεύοντας να μην ενταχθούν.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες τους Δήμου αλλά και τους ιδιώτες συνεργάτες του για την προετοιμασία των μελετών, την επικαιροποίηση στοιχείων τους, αλλά πάνω απ’ όλα για την ζέση με την οποία αγκάλιασαν την επιμονή της δημοτικής αρχής για να πετύχουμε το στόχο μας.

Οι γνωρίζοντες κατανοούν πλήρως την επιτυχία αυτή, αλλά και τον αγώνα που δόθηκε για αυτές τις δύο εντάξεις.
Είμαστε εδώ, σχεδιάζουμε, προτείνουμε, υλοποιούμε και αυτό θα κάνουμε όσο είμαστε σε αυτή τη θέση για να μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι η Επίδαυρος δεν είναι μόνο τόπος να δεις, αλλά και τόπος να ζεις!

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ