Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα λειτουργούν σε Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο και Λουτράκι

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα λειτουργούν σε Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο και Λουτράκι

Τέσσερις σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθούν σε ισάριθμες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

– και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, την Σπάρτη, το Ναύπλιο και Λουτράκι- με στόχο να έχουν λειτουργήσει σε περίπου 4 μήνες από σήμερα.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Την σχετική σύμβαση, δαπάνης 45.696,48 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, με την ανάδοχο εταιρεία.

Οι εν λόγω σταθμοί, που θα τοποθετηθούν σε χώρους ιδιοκτησίας της Περιφέρειας, θα έχουν τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων ο καθένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την σύμβαση, οι σταθμοί αυτοί “θα παραμετροποιηθούν και θα διασυνδεθούν με πλατφόρμα διαχείρισης μέσω ειδικού λογισμικού προκειμένου,

α) να παρακολουθείται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση λειτουργίας τους,
β) να ρυθμίζονται οι σχετικές παράμετροι ως προς την πρόσβαση, την διαθεσιμότητα, την ισχύ φόρτισης,
γ) να αντλούνται λεπτομερείς αναφορές και στατιστικά στοιχεία για την χρήση, την κατανάλωση ενέργειας,
δ) να δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο την διαθεσιμότητα και κατάστασή τους, να πραγματοποιούν κράτηση ενός σημείου φόρτισης και να λαμβάνουν στοιχεία σχετικά με την χρήση των υπηρεσιών φόρτισης που έλαβαν μέσω των συγκεκριμένων σταθμών”.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη διαθέτει δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ως την ερχόμενη Παρασκευή, θα παραλάβει άλλα 4.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, τέλος, μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει προμήθεια και άλλων τέτοιου τύπου οχημάτων, με τον συνολικό αριθμό των οποίων να ανέρχεται σε 11. Επιδίωξη της Περιφέρειας, κατέληξε ο Π. Νίκας, είναι κάθε χρόνο να προσθέτει από 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα στον στόλο οχημάτων της.

Στο βίντεο της ανάρτησης μιλά για την εγκατάσταση των μηχανών φόρτισης ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ