Γκιόλας: «Προϋπολογισμός 2021: Η κοινωνία προ του φάσματος μιας νέας και επώδυνης κρίσης»

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας μιλά στη δεύτερη μέρα της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019. Ξεκίνησε χθες η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020 η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
- Advertisement -

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2021 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Γκιόλας κατηγόρησε την Κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία και νεοφιλελεύθερη εμμονή στην πολιτική της.

- Advertisement -

 Η ύφεση φέτος δεν θα είναι ούτε αυτή που προέβλεψαν ούτε αυτή που εύχονταν. Θα είναι αρκετά μεγαλύτερη και θα ξεπεράσει το 10,5%.

 Παντελώς αστήρικτη και αδικαιολόγητη, μπορεί δε να αποβεί επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία η περικοπή δαπανών για την ανάσχεση της πανδημίας κατά 5 δις ευρώ.

 Αδιαφορία για τη διασφάλιση της στοιχειώδους διαβίωσης των ανέργων και επιπλέον περικοπή κατά 1 δις από τα μέτρα στήριξης.

 Φόροι, διογκωμένοι κατά 3,57 δις ευρώ εις βάρος φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και Φ.Π.Α. αυξημένο κατά 16,4% σε σχέση με το 2020, που θα πλήξουν κυρίως μισθωτούς, συνταξιούχους και τα μικρομεσαία στρώματα.

 Γιατί δεν εισακούστηκε η πρόβλεψη του συνόλου των επιστημόνων της Υγείας, παγκοσμίως, ότι το φθινόπωρο ο ιός θα επανακάμψει δριμύτερος, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα;

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Γ. Γκιόλα:
https://youtu.be/Mg0IGV754jE

 

 

- Advertisement -

________________