Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυμμετοχή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας στην απεργία στις 26ης Νοέμβρη

Συμμετοχή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας στην απεργία στις 26ης Νοέμβρη

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), ενώνει την φωνή του, μαζί με τους εργάτες, που έχουν προκηρύξει απεργία, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, μέσω των Ομοσπονδιών τους.

Ενώνουμε την φωνή μας, μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες, τους υγειονομικούς και τους δασκάλους, απαιτώντας ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, υποβάθμισε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με τραγικές συνέπειες για τον λαό ακόμα και πριν την πανδημία του κορονοϊού. Είναι προκλητικό, η κυβέρνηση της ΝΔ, να κουνάει το δάχτυλο στον λαό, την ώρα που έχει αφήσει τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με τεράστιες ελλείψεις. Προσπαθεί με μεταθέσει πάνω μας τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάρρευση των νοσοκομείων, που έμειναν αθωράκιστα σε συνθήκες πανδημίας και τα καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων.

Παράλληλα η κυβέρνηση, μετά από τόσους μήνες, έχει αφήσει τους βιοπαλαιστές αγρότες τελείως αβοήθητους. Συνεχίζει να μας εμπαίζει πάνω από έξι μήνες με τα 150 εκατομμύρια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), την στιγμή που έχουμε μπει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Λίγα αγροτικά προϊόντα έχουν αποζημιωθεί, χωρίς να καλύπτουν τη απώλεια εισοδήματος, ενώ άλλα, είναι ακόμη στο περίμενε.

Η ειδική ενίσχυση των 30 ευρώ το στρέμμα για το ελαιόλαδο, είναι ψίχουλα και σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν για να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των τελευταίων χρόνων από καιρικά φαινόμενα, ελλιπή δακοκτονία, τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής. Πόσο μάλλον, που αποκλείονται από την ενίσχυση, αρκετοί μικρομεσαίοι αγρότες που δεν είναι στη διάταξη του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Την ίδια στιγμή, μια σειρά αγροτικά προϊόντα πωλούνται στο κόστος παραγωγής (ελιές καλαμών, χονδροελιές) ή σε πολύ χαμηλές τιμές (λάδι, μανταρίνια, λεμόνια).

Στους κτηνοτρόφους, ο καταρροϊκός πυρετός, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλη την Πελοπόννησο. Ήδη υπάρχει μεγάλη απώλεια ζώων, με πολλούς κτηνοτρόφους να είναι σε απόγνωση, «ξεχασμένοι» από Κυβέρνηση και Περιφέρεια. Αυτό έρχεται να συμπληρώσει την καταστροφή μετά την ζημιά του Πάσχα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και τις χαμηλές, εδώ και χρόνια, τιμές σε κρέας και γάλα .

Συνάδελφοι, τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος! Ο αγώνας για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας δεν παίρνει αναβολή!

Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, και διατρανώνουμε, απαιτούμε και διεκδικούμε:

· Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας). Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

· ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.

· Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που καθυστερούν.

· Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του καταρροϊκού και ενίσχυσης των πληγέντων κτηνοτρόφων.

· Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ