Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ"Έφυγε" ο γιατρός Ευθύμιος Λεωνίδας από το Άργος

“Έφυγε” ο γιατρός Ευθύμιος Λεωνίδας από το Άργος

Έχασε την μάχη για την ζωή του σήμερα 21 Νοεμβρίου 2020 ο Ευθύμιος Λεωνίδας, πρώην γιατρός και για πολλά χρόνια διευθυντής της ουρολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Άργους. Για τον γιατρό έγραψε τα παρακάτω λίγα λόγια η Αργεία ψυχολόγος Ελισάβετ Γεωργίου.

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με μια ακόμα απώλεια. Αυτή τη χρονιά αποχαιρετήσαμε πολλά κοντινά αγαπημένα πρόσωπα…
Η σημερινή απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και γιατρού Μάκη Λεωνίδα είναι ξεχωριστή στην καρδιά μου.

Συνήθως δε βάζω αναρτήσεις για προσωπικά θέματα, ένιωσα όμως οτι ήθελα να αποδώσω ένα φόρο τιμής σε έναν τόσο ξεχωριστό άνθρωπο.

Για μένα είναι ένα ακόμα πρότυπο του ανθρώπου της προσφοράς.
Σαν γιατρός προσέφερε πολλά στους ασθενείς και τους δικούς τους ανθρώπους. Σαν φίλος νοιαζόταν για όλους μας. Σαν σύντροφος στάθηκε με τόση φροντίδα και αγάπη στη γυναίκα του Αναστασία Μπιμπή και στα παιδιά τους Κώστα και Μαίρη.
Ήρθε αυτή η στιγμή που μετά από δύσκολο αγώνα παραδόθηκε σε ότι πάλευε σαν γιατρός τόσα χρόνια, το θάνατο.

Ήρθε αυτή η στιγμή που με σόκαρε, δε μπορούμε να είμαστε κοντά του στο τελευταίο αντίο!!! Αποχωρεί διακριτικά και αθόρυβα όπως ήταν η ζωή του.

Συνειδητοποιώ μια ακόμα φορά κάτι που με τρομάζει τόσο πολύ αυτό το διάστημα. Πως η κοινωνική απόσταση τελικά δεν παραμένει μόνο σωματική αλλά γίνεται και ψυχική! Πώς τα μηνύματα και λίγα λόγια στο τηλέφωνο θα στηρίξουν την Τασία και τα παιδιά; Πώς το τελευταίο αντίο δε θα είναι ένα λουλούδι στη σωρό του; Ο αποχαιρετισμός δύσκολος…
Πίστευα ότι θα τα καταφέρει, οι περιορισμοί στο νοσοκομείο απαγορευτικοί για “περιττές επισκέψεις”, οι επισκέψεις στην οικογένεια περιορισμένες λόγω φόβου μετάδοσης του ιού. Που πήγαν τα λόγια ανάμεσά μας; Η έκφραση της αγάπης και της ευγνωμοσύνης; Σε ένα φτωχό μήνυμα; Δε χωράνε στις γραμμές τόσα συναισθήματα, τόσες αναμνήσεις!!!!

Κρατώ για πάντα το χαμόγελό του…
Ο παράδεισος σε περιμένει …

Επέλεξα να γράψω λίγα λόγια για αυτόν δημόσια. Ίσως τα διαβάσουν και άλλοι φίλοι του και ενώσουμε τις προσευχές μας για αυτόν…

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ