Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑΔιαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση «Σύγχρονης Εποχής»: «Σοσιαλισμός η απάντηση για τον 21ο αιώνα»

Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση «Σύγχρονης Εποχής»: «Σοσιαλισμός η απάντηση για τον 21ο αιώνα»

Η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ οργανώνει διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής»: «Σοσιαλισμός η απάντηση για τον 21ο αιώνα».

Την παρουσίαση θα κάνει ο Χρήστος Μπαλωμένος, μέλος της Ιδεολογικής
Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας “zoom” την Τετάρτη 25
Νοεμβρίου στις 7μμ.

Το link της εκδήλωσης είναι: https://zoom.us/j/93459370414

Λίγα λόγια για την έκδοση: «Η έκδοση είναι αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου επαναστάτη Β. Ι. Λένιν. Πρόκειται για συλλογή κειμένων που έχουν δημοσιευτεί σε τεύχη της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης και αποτυπώνουν νέες πλευρές στην ανάπτυξη των θεωρητικών επεξεργασιών και της στρατηγικής αντίληψης του ΚΚΕ σε δύο κομβικά ζητήματα:

Τις νομοτέλειες για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής- κομμουνιστικής κοινωνίας και την  επαναστατική στρατηγική για την ανατροπή του καπιταλισμού. Η δημιουργική ανάπτυξη της θεωρίας για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κομμουνιστικής κοινωνίας είναι όρος και προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση
της μεγάλης υπόθεσης του κοινωνικού μετασχηματισμού.

Αφορά την ικανότητα της επαναστατικής πρωτοπορίας να διαμορφώνει επαναστατική
στρατηγική και αντίστοιχα πολιτική που θα την υπηρετεί χωρίς να λοξοδρομεί μέσα στην πολυμορφία των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, να δίνει απαντήσεις στα νέα φαινόμενα της κοινωνικής και οικονομικής εξέλιξης του καπιταλισμού από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να επιδρά σε συνειδήσεις εργαζόμενων αποσπώντας ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις από την αστική ιδεολογία, να φωτίζει με επάρκεια τους όρους για να δυναμώνει ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση και να προβάλλει αποδεικτικά την ανωτερότητα των σοσιαλιστικών-κομμουνιστικών σχέσεων.»

19/11/2020

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ