Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας «Το Πολυτεχνείο για πάντα ζωντανό»

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας «Το Πολυτεχνείο για πάντα ζωντανό»

 «ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα.

  Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κατέθεσε σήμερα 17 Νοέμβρη το δικό της στεφάνι στο Άργος, στην πλατεία του Αγ. Πέτρου, από τριμελή αντιπροσωπεία της, αποτελούμενη από τον βουλευτή του νομού Γιάννη Γκιόλα, τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστα Γρατσέα και το στέλεχος του Κόμματος Θοδόση Μπώλο, φοιτητή τότε, της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών με συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η ανάγκη θωράκισης της προστασίας της υγείας του λαού δεν επέτρεψε τις μεγάλες συγκεντρώσεις και την καθιερωμένη πορεία.

  Η ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική αναστολή της ελευθερίας των συναθροίσεων (άρθρο 11 του Συντάγματος) που επιβλήθηκε με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας και εξυφάνθηκε από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό βρήκε αντίθετη την πλειονότητα των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

  Τα κόμματα δεν αντέδρασαν σπασμωδικά στην ανόητη, αχρείαστη και προβοκατόρικη απόφαση του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

  Καταδικάζουμε αυτή την πρακτική της ωμής καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων.

  Επιλέξαμε να τιμήσουμε την εξέγερση των αγωνιστών και των νεκρών του Πολυτεχνείου με την συμβολική πράξη της κατάθεσης στεφανιών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

  Γιατί φέτος «το Πολυτεχνείο μπορεί να γιορταστεί στις καρδιές μας, στην ψυχή μας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας».

  Ο αγώνας όμως για τη Δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι και θα μείνει διαρκής.

  

  

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ