Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔήμος Άργους - Μυκηνών: Ενίσχυση των κοινωνικών δομών του για την διασφάλιση...

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Ενίσχυση των κοινωνικών δομών του για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, οι υφιστάμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Άργους Μυκηνών αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης  σε πολίτες που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

    Την ενίσχυση της κοινωνικής Δομής Βοήθεια στο Σπίτι που εκτελείται από την ΚΕΔΑΜ (εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν ή σε εκείνους που είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι). Επίσης την διανομή του συσσιτίου θα πραγματοποιεί  το προσωπικό του Βοήθεια στο σπίτι στην οικία των ωφελουμένων.

    Την δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων. Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ  στα τηλέφωνα  2751360759, 2751360758, 2751360757 για όλη την εβδομάδα και Σαββατοκύριακο.

    Την προσωρινή τοποθέτηση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών, των υπηρεσιών ελεγχόμενης Στάθμευσης του προσωπικού των Κ.Δ.ΑΠ καθώς και το προσωπικό των Δομών του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού, των οποίων η υπηρεσία έχει ανασταλεί στην Διεύθυνση Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

    Τέλος εντέλλεται η Διεύθυνση ΚΕΠ για την διεκπεραίωση αιτημάτων κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και των απόρων και οικονομικά αδυνάμων (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ