Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ"Στην Μνήμη της Κατερίνας Παπαδριανού" γράφει ο Γιώργος Κόνδης

“Στην Μνήμη της Κατερίνας Παπαδριανού” γράφει ο Γιώργος Κόνδης

Πέρασε ακόμη ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε για πάντα από κοντά μας η Κατερίνα Παπαδριανού. Το έργο της τεράστιο. Η προσωπικότητα της δυναμική. Η παρουσία της τις τελευταίες δεκαετίες στην Αργολίδα αξιοπρόσεκτη. Όσοι την γνωρίσαμε δεν μπορούμε να μην την θυμόμαστε. Στην μνήμη της αναρτούμε και πάλι το τι έγραψε τον περασμένο χρόνο ο Γιώργος Κόνδης, που την γνώριζε όσο λίγοι. Στην ίδια ανάρτηση και το βίντεο με την παρουσία της Κατερίνας στην εκπομπή της Κατερίνας Ψυχογυιού στο ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ tv.

Ο Γιώργος Κόνδης γράφει στην Μνήμη της Κατερίνας Παπαδριανού (9-11-2019)

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τότε που η Κατερίνα Παπαδριανού έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της. Δυσαναπλήρωτο κενό όταν χάνεις σπάνιους ανθρώπους. Μόνο η Μνήμη και η επίκληση του έργου μπορεί να διατηρήσει αλώβητη τη σχέση και την παρουσία.

Ένα πλούσιο συγγραφικό έργο που ανέδειξε, μέσω του ιστορικού μυθιστορήματος, άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τοπικών κοινωνιών και με μια κοινωνική δράση που άφησε ανεξίτηλα ίχνη, η Κατερίνα Παπαδριανού αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της πολιτιστικής Αργολίδας.

Αγαπημένη φίλη, έφυγε σε μια στιγμή που άρχιζαν να ωριμάζουν μέσα της ιδέες και τεχνικές για το ιστορικό μυθιστόρημα. Τι άδικο αλήθεια, να φεύγεις όταν φτάνει η στιγμή να δρέψεις καρπούς από τους κόπους μιας ζωής. Τι άδικο να φεύγεις όταν έχεις καταφέρει να ωριμάσεις στη σκέψη σου ιδέες που θα σου επέτρεπαν να αναδείξεις νέα θέματα από τη ζωή και τα πρόσωπα του τόπου σου και να τα συνδέσεις με όλη εκείνη την ιστορική διαδρομή μιας χώρας που δυο αιώνες τώρα παλεύει να ζήσει ακροβατώντας μέσα σ’ ένα ναρκοπέδιο!

Και κάποτε η νάρκη σκάει, πραγματικά, συμβολικά… τι σημασία έχει; Εκείνο που μετράει είναι το δραματικό τέλος μιας ζωής κυρίως όταν φτάνει σε μια ώριμα παραγωγική στιγμή της πορείας του. Θα μνημονεύουμε την αγάπη της για τη ζωή και τον άνθρωπο και θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας να μας προσέχει κάθε φορά που θα προσπαθούμε να απενεργοποιήσουμε τη δική μας νάρκη!

 

Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ: Συνέντευξη με την Κατ. ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΥ, συγγραφέα της «Ψωροκώσταινας»

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ