Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνταση των ελέγχων για τη χρήση μάσκας από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Ενταση των ελέγχων για τη χρήση μάσκας από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Σε τηλεδιάσκεψη των Περιφερειών με το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία έχει προγραμματιστεί σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί,

θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων αναφορικά με την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών (όπως τηλε-εργασία κ.α.), στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά τα νέα δεδομένα αναφορικά με την διασπορά του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, το πρωί σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, συγκλήθηκε στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη με στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, η οποία αφορούσε την εφαρμογή των νέων μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή διάδοσης της covid-19.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, εντείνεται περαιτέρω ο αυστηρός έλεγχος στις εισόδους των Διοικητηρίων των Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα γίνεται θερμομέτρηση και θα επισημαίνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους υπαλλήλους.

Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των πολιτών ηλεκτρονικά, ενώ αν αυτό αποδειχθεί μη δυνατό, η διεκπεραίωση θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού και αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία. Παράλληλα θα διενεργούνται συχνές και εκτεταμένες απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας.

Στο μεταξύ, από Τρίτη 3 Νοεμβρίου ξεκινούν συστηματικοί και αυστηρότατοι έλεγχοι από κλιμάκια των Διευθύνσεων Υγείας και Εμπορίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Οι εν λόγω έλεγχοι θα διενεργούνται ακόμα και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ιδιαίτερα εντατικοί έλεγχοι επίσης θα διενεργούνται, σε καθημερινή βάση, και στην μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, η οποία διενεργείται με ταξί και λεωφορεία στο πλαίσιο των σχετικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ