Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑCOVID-19: Στη Πάτρα περιστατικό από το Άργος - Άρχισε μεταφορά ασθενών σε...

COVID-19: Στη Πάτρα περιστατικό από το Άργος – Άρχισε μεταφορά ασθενών σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία

Η μεταφορά ασθενών με κορονοϊό από νοσοκομεία άλλων περιφερειών , σε νοσοκομεία της Πάτρας έχει και επισήμως ανοίξει πλέον, όπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά του προέδρου στο σωματείο των εργαζομένων στο «Αγιος Ανδρέας» Κώστα Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο «Ιπποκράτης» ήδη στον «Άγιο Ανδρέα» έχει μεταφερθεί ασθενής από το Άργος, ο οποίος έπρεπε να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Ωστόσο το αξιοπερίεργο είναι, ότι το περιστατικό δεν μεταφέρθηκε στο ΠΠΝΠ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού, αλλά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», το οποίο δεν είναι καν νοσοκομείο αναφοράς για τον covid – 19.

Την ίδια ώρα σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν και για τον σχεδιασμό που έχει γίνει ως προς την αύξηση των κλινών για ασθενείς με κορονοϊό, καθώς όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, τον έναν από τους θαλάμους της παθολογικής και την πνευμονολογική σχεδιάζουν να τους μετατρέψουν σε χώρους όπου θα οδηγούνται όσοι βρεθούν θετικοί από τα rapid test.

Όλα αυτά όταν θεωρητικά πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί, ότι είχε διατεθεί ποσό προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, για να μπορούν θάλαμοι στο πρώην νοσημάτων θώρακος να φιλοξενούν ελαφρά περιστατικά κορονοϊού.

πηγή patrastimes.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ