Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΘΕΑΤΡΟΑπό το πραγματωμένο γεγονός στη θεατρική γραφή κι από εκεί στο σανίδι:...

Από το πραγματωμένο γεγονός στη θεατρική γραφή κι από εκεί στο σανίδι: συζήτηση με τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη

Από το πραγματωμένο γεγονός στη θεατρική γραφή κι από εκεί στο σανίδι:συζήτηση με τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη

 Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή συζήτηση με τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ώρα 12.00 – 15.00.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, και είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι φοιτητές του μαθήματος Σκηνοθεσία Ι, με διδάσκουσα την Δρα Άννα Τσίχλη, επέλεξαν να ασκηθούν και να ανεβάσουν στη σκηνή θεατρικές γραφές που προέκυψαν από το εργαστήριο του ΚΕΣ, με συντονιστή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη, και υπεύθυνη οργάνωσης την Μάνατζερ Αναλυτικών Προγραμμάτων του ΚΕΣ, κυρία Ματίνα Γκόγκα.

Η συνάντηση αποτελεί μέρος των δράσεων που εντάσσονται στο σύμφωνο συνεργασίας το οποίο έχουν συνάψει οι δύο φορείς, με σκοπό την αξιοποίηση των θεατρικών γραφών, στο πλαίσιο των μαθημάτων Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας, και Θεατρικής Παραγωγής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το πώς πυροδοτήθηκαν και δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά και τη λειτουργία της πυροδότησης της θεατρικής γραφής εν γένει.

Είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή των ενδιαφερομένων. Ο σύνδεσμος για τη διαδικτυακή συνάντηση στο Zoom θα αποσταλεί αυτόματα στο email που θα καταχωρηθεί κατά την εγγραφή. Εγγραφείτε εδώ.

Υπεύθυνη καθηγήτρια – συντονισμός της συζήτησης: Άννα Τσίχλη

Συντονισμός δράσης: Ματίνα Γκόγκα

Αγγελική Σπυροπούλου

Πρόεδρος Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Χρήστος Γιαννόπουλος

Εκτελεστικός Διευθυντής Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστήμιο Harvard

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ