Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκδήλωση του Europe Direct & του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου για το...

Εκδήλωση του Europe Direct & του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου για το ασφαλές διαδίκτυο

Η εκδήλωση του Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο συμπεριλήφθηκε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Κυβερνοασφάλεια European Cybersecurity Month.

Με μεγάλη χαρά παρακολουθούμε την απήχηση της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου στις 23.10.2020 καθώς συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκής εμβέλειας ιστοσελίδα σχετικά με τον ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Μπορείτε να δείτε την περιγραφή της δράσης https://cybersecuritymonth.eu/countries/greece/think-act-for-a-safer-internet που ετοίμασε το 4ο Δημοτικό Σχολείο στα αγγλικά για την παραπάνω ιστοσελίδα ως μία από τις δράσεις που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη https://cybersecuritymonth.eu/@@activities-map .

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Οκτωβρίου-Ευρωπαϊκού Μήνα για την Κυβερνοασφάλεια το Europe Direct Nafplio – Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Ναυπλίου υλοποίησε την Παρασκευή, 23.10.2020 διαδικτυακή δράση κατά την οποία 120 μαθητές ηλικίας 10-12 ετών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης παρακολούθησαν ενημέρωση για του κινδύνους του διαδικτύου από το SaferInternet4Kids.gr-Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Η παρακολούθηση ήταν ταυτόχρονη για τους 120 μαθητές από 6 διαφορετικές σχολικές αίθουσες, οι οποίοι με τη βοήθεια των δασκάλων τους συμμετείχαν ενεργά με απορίες και ανταλλαγή απόψεων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ