Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: «Απαράδεκτες περικοπές στις κρατικές ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: «Απαράδεκτες περικοπές στις κρατικές ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους»

Απογοήτευση και θυμός σε πολλούς κτηνοτρόφους λόγω αποκλεισμού από κρατικές ενισχύσεις για τα αμνοερίφια που δεν πούλησαν το Πάσχα ,

οι οποίοι βάσει της ΥΑ του Βορίδη δεν πληρώνονται επειδή δεν παρέδωσαν γάλα σε τυροκομεία ή λόγω των μικροβιακών αναλύσεων του ΕΛΟΓΑΚ το μικροβιακό φορτίο του γάλακτος υπερέβαινε τις προδιαγραφές.
Το θέμα αφορά μεγάλο αριθμό κτηνοτρόφων.
Δεν έχουν τελειωμό οι παραλήψεις, τα λάθη και οι ανακολουθίες που γίνονται και λέγονται, από τον κ. Βορίδη και την κυβέρνηση, στις πληρωμές των ενισχύσεων που δίνονται λόγω κορωνοϊού στους αγρότες. Άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν.
Τελευταίο θύμα της απαράδεκτης αυτής τακτικής τους είναι οι κτηνοτρόφοι μας, πολλοί από τους οποίους δεν πήραν την παραπάνω ενίσχυση. Κι αυτό επειδή κατά την πληρωμή θέσπισαν κριτήρια πληρωμής που αντιστοιχούν στην συνδεδεμένη ενίσχυση των αιγοπροβάτων , με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν τα αμνοερίφια που σφάχτηκαν το Πάσχα σύμφωνα με τις
απώλειες στις τιμές πώλησής τους, αλλά σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος που παραδόθηκαν από τους κτηνοτρόφους στα τυροκομεία από τα θηλυκά αιγοπρόβατα!
Έτσι μετά από έξι μήνες καθυστέρησης της πληρωμής και την μείωση του αρχικού ποσού που εξαγγέλθηκε, τώρα πολλοί κτηνοτρόφοι μας μένουν και χωρίς κορωνοβοήθημα.
Οι κτηνοτρόφοι που παράγουν με όλες τις δυσκολίες και τα μειονεκτήματα των περιοχών που δραστηριοποιούνται , το ακριβό κόστος εκτροφής των ζωοτροφών, αλλά και το γεγονός ότι υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες στις τιμές πώλησης των αμνοεριφίων, έχουν απόλυτη ανάγκη την ενίσχυση που χορηγείται για τον σκοπό αυτό.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επανεξετάσει την απόφασή του και να πληρώσει την κρατική ενίσχυση λόγω covid-19 σε όλους τους κτηνοτρόφους που υπέστηκαν μεγάλη απώλεια στα πενιχρά εισοδήματα τους , βάση των θηλυκών αιγοπροβάτων και των αποτελεσμάτων επιτόπιων
ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ