ΓΥΝΑΙΚΑ

Μπακαλιάρος με το πιο τραγανό κουρκούτι

Το πιο τραγανό κουρκούτι -σχεδόν αέρινο- για τον πιο ωραίο, μπακαλιάρο τηγανητό. Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε όλοι.

Υλικά Συνταγής
2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο (δείτε στα μυστικά)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Για το πιο τραγανό κουρκούτι
260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
3/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
330 ml μπύρα παγωμένη
30 ml ούζο
2 παγάκια
Για το σεβίρισμα
παντζάρια σαλάτα
σκορδαλιά

Εκτέλεση
Για τον μπακαλιάρο
Για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο τηγανητό με κουρκούτι, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι, σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στα μυστικά για τον ωραιότερο μπακαλιάρο.

Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το τραγανό κουρκούτι
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.

Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του.

Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη.

Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Σερβίρουμε τον τηγανητό μπακαλιάρο με το τραγανό κουρκούτι και τη ρόδινη κρούστα του, με σκορδαλιά και σαλάτα παντζάρι.

Και επειδή ο μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι δεν νοείται χωρίς σκορδαλιά, δείτε πιο κάτω πώς θα τη φτιάξετε:

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής

Μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για…

23 λεπτά πριν

Προσοχή στις τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας

Την αυξημένη προσοχή των καταναλωτών που δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας…

3 ώρες πριν

Τα έργα που πραγματοποιούνται από την ΔΕΥΑΝ στην πόλη του Ναυπλίου και στις γύρω περιοχές (βίντεο)

Ο κ. Δωρής, ανακοίνωσε τα χρηματοδοτούμενα έργα που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΝ στο Ναύπλιο αλλά και…

3 ώρες πριν

Aνακοίνωση των Αργολικών Κήπων προς τους παραγωγούς της Αργολίδας- Μήνυμα του ιδρυτή κ. Χρήστου Παπαδημητρακόπουλου

Με ανακοίνωση τους οι Αργολικοί Κήποι ενημερώνουν τους παραγωγούς της Αργολίδας που συνεργάστηκαν ότι θα…

16 ώρες πριν

Αίγιο: Απόπειρα αυτοκτονίας από 36χρονη μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον σύζυγό της

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη χθες στο Αίγιο. Μία 36χρονη γυναίκα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας…

17 ώρες πριν

Αιμοδοσία από τα λύκεια του Ναυπλίου (βίντεο)

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα από το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου καθώς και από…

18 ώρες πριν