Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνδυνάμωση στο 8/θ Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου με την Ψυχολόγο Γεωργία Χατζηνικολάου

Ενδυνάμωση στο 8/θ Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου με την Ψυχολόγο Γεωργία Χατζηνικολάου

Ένα πραγματικά ενδιαφέρον απόγευμα κύλησε χθες στο 8/θ Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου με ευχάριστη συζήτηση …ομιλία …ερωτήσεις κι …ασκήσεις αυτοβοήθειας.

Η εξαιρετική Ψυχολόγος κα Γεωργία Χατζηνικολάου αφιέρωσε δύο πολύ εποικοδομητικές ώρες σε δύο ομάδες γονέων στοχεύοντας στην Ενδυνάμωσή τους, σ αυτούς τους …δύσκολους καιρούς .Την ευχαριστούμε ολόθερμα για όσα προσφέρει τακτικά στη σχολική κοινότητα …

Θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν : “Τι είναι το στρες, πώς μας επηρεάζει και τρόποι αντιμετώπισης.Ο ρόλος των συναισθημάτων στην υγεία μας και πώς αυτά εκφράζονται…Πότε χρειάζεται να επισκεφθώ έναν Ειδικό για μένα ή το παιδί μου? “

Στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής και προοδευτικής νευρομυικής χαλάρωσης για την υποστήριξη των γονέων .Φυσικά τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως : μικρές ομάδες ,με μάσκες και απαραίτητες αποστάσεις .

Σ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς τίποτα δεν πρέπει να εμποδίζει το σχολείο να πραγματοποιεί τους στόχους του και να διατηρεί στον ουσιαστικό ρόλο του μέσα στην κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα …Η επιτυχία της δράσης είναι υπόσχεση ότι θα επαναληφθούν κι άλλες στο μέλλον ….

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρεβρέθηκαν και διέθεσαν το Σαββατιάτικο απόγευμά τους.

Μαρίνα Σταματοπούλου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ