Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτο μπλε για την Παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ η γέφυρα της Καζάρμας...

Στο μπλε για την Παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ η γέφυρα της Καζάρμας η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης

Το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο επίσημης φορέας του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού στην Ελλάδα,

με επίκεντρο τα75 χρόνια από την ίδρυσή του, την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας ως μέλος του Δικτύου το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου φωταγωγησε τη γέφυρα της Καζαρμας (στο Αρκαδικό) η οποία θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση, με το μπλε φως των Ηνωμένων Εθνών.

Τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη ήταν 51, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σήμερα φθάνουν τα 191, όσα και τα κράτη του κόσμου. Ο ΟΗΕ εκείνης της περιόδου αντανακλούσε τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμορφώθηκαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι νικήτριες δυνάμεις που ηγήθηκαν του πολέμου, όπως οι ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, απέκτησαν και το δικαίωμα του «βέτο» στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ιδιαίτερη μνεία στον Θανάση Γαλανη δημοτικό συμβουλο Επιδαύρου για την υλοποίηση της ιδέας!

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ