Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΧαρδαλιάς: Lockdown στην Καστοριά -Σε επίπεδο 3 Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Γιάννενα

Χαρδαλιάς: Lockdown στην Καστοριά -Σε επίπεδο 3 Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Γιάννενα

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά την έξαρση νέων κρουσμάτων την Τρίτη, αλλά και το νέο αρνητικό ρεκόρ με τα 865 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα, τα οποία φαίνεται πως θα αφορούν κατά κύριο λόγο τη βόρεια Ελλάδα.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρατήρησε πως υπάρχει έξαρση νέων κρουσμάτων, σημείωσε ωστόσο πως διενεργήθηκαν 24.116 τεστ κορωνοϊού, μόνο σήμερα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, εκτίμησε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως πάντα με ένα μοναδικό απόλυτο κριτήριο.

Η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση αποφάσισε τα εξής:

– Επίπεδο 4 Καστοριά

– Επίπεδο 3 αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση στα Γιάννενα, όπου οι δείκτες είναι οριακοί. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο από τους ειδικούς.

– Επίπεδο 3 και αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση σε Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, είπε ο υφυπουργός Να τηρούμε τις αποστάσεις να φοράμε μάσκα. Έκκληση στους κατοίκους των περιοχών να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 865 νέα κρούσματα – 6 θάνατοι, 86 διασωληνωμένοι

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα με 865 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Επίσης ανακοινώθηκαν 6 νέοι θάνατοι, ενώ 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 667 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός-ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Την ίδια ώρα, έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής συγκαλεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα με θέμα τον κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας σαρώνει την Ευρώπη.

 

Πηγή: iefimerida.gr  

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ