Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑπάντηση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου στην Ζ.Ε.Ν. Ναυπλίου για τις φόλες και...

Απάντηση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου στην Ζ.Ε.Ν. Ναυπλίου για τις φόλες και όχι μόνο

Απάντηση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου στην Ζ.Ε.Ν. Ναυπλίου αναφορικά με την δημοσιότητα για τις φόλες και όχι μόνο

Μετά την απάντηση που δεχθήκαμε από την Ζ.Ε.Ν. Ναυπλίου αναφορικά με προηγούμενο δελτίο τύπου της ομάδας μας για τις φόλες στον Άγιο Αναστάσιο στο Ναύπλιο θεωρούμε ότι πρέπει να απαντήσουμε σε μερικά πράγματα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ανούσιες και αχρείαστες παρεξηγήσεις.

Πρώτα από όλα στο ότι «όλοι τρώγονται με τους Ζ.Ε.Ν.», εμείς απαντάμε ότι εμείς δεν τρωγόμαστε με κανέναν απολύτως απλώς σχολιάσαμε αυτό που είδαμε, ότι δηλαδή ο συγκεκριμένος φιλοζωικός σύλλογος στο τελευταίο περιστατικό με φόλα στο Ναύπλιο δεν σχολίασε δημόσια κάτι.

Όσον αφορά την δημοσιότητα λοιπόν και το πως δείχνεις αν είσαι φιλόζωος ή ζωόφιλος, εμείς δεν παίζουμε με τις λέξεις, απαντάμε λοιπόν ότι αυτό φαίνεται και με την δημοσιότητα που δίνεις σε κάποιο γεγονός, όπως οι φόλες όπου βγαίνεις δημόσια και το καταγγέλλεις, ενώ παράλληλα επιρρίπτεις και ευθύνες αν θέλεις στους υπευθύνους οι οποίοι αντί να πάρουνε μέτρα και να φτιάξουν άμεσα το καταφύγιο, έχουν αφήσει τόσες αθώες τετράποδες ψυχές στον δρόμο!

Όσον αφορά τώρα το μοναδικό σκυλί που επιβίωσε της φόλας την περασμένη βδομάδα δεν έγινε λόγος, γιατί αυτό το πράγμα δεν πήρε δημοσιότητα και ενημερωθήκαμε για αυτό μέσα από την απάντηση που μας έδωσε η Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου μετά το δημοσίευμά μας. Δεν αναρτήθηκε πουθενά απολύτως τίποτα για αυτό το σκυλί για αυτό και δεν τοποθετηθήκαμε καθόλου για αυτό το θέμα, όσον αφορά το σκυλί που αναρρώνει στο συνεργαζόμενο με τον δήμο Ναυπλίου κτηνιατρείο.

Επιπλέον κανείς δεν έκρινε το έργο σας και εμείς ειδικά ούτε πρόκειται να το κάνουμε γιατί απλά δεν το θεωρούμε σωστό. Σας ενημερώνουμε όμως επίσης ότι για το έργο σας και την βοήθειά σας στον δήμο Ναυπλίου μέσα από την πενταμελή επιτροπή γνωρίζουμε καθαρά μόνο για τις υιοθεσίες που έχουν γίνει φυσικά με την πολύτιμη συμβολή σας σε αυτές.

Όμως επίσης σας λέμε ότι εμείς δεν σας ζητήσαμε ουδέποτε να πάρετε στο χέρι μία κάμερα για να προβάλλετε το έργο της Ζ.Ε.Ν., ένα έργο το οποίο για κάποιο λόγο νιώθουμε ότι έχει μείνει κρυφό ενώ παράλληλα όμως είναι τόσο σημαντικό να το γνωρίζει ο κόσμος, ακριβώς για να δώσει τα συγχαρητήρια για την δουλειά σας και να σας πει ένα μεγάλο μπράβο.

Να σας θυμίσουμε όμως ότι ούτε για την δημιουργία σας ως φιλοζωικό σωματείο βγάλατε ένα δελτίο τύπου. Για την ακρίβεια όλος ο κόσμος στην Αργολίδα έμαθε για την ύπαρξή σας από την παρακάτω δημοσίευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που απέστειλε ο Δήμος Ναυπλίεων.

Εμείς δεν σας κατακρίναμε για αυτό προς θεού αλλά απλώς θεωρούμε ότι όταν μία ομάδα πολιτών ετοιμάζεται να ιδρύσει και καλά κάνει κατά την γνώμη μας έναν νέο φιλοζωικό σύλλογο οφείλει να δώσει μία πρέπουσα δημοσιότητα στο όλο θέμα της δημιουργίας του συλλόγου ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και όποιος θέλει να συμμετάσχει και να γίνει μέλος στον σύλλογο αυτό.

Δεν τα βάζουμε με τους Ζ.Ε.Ν. όπως ειπώθηκε και προηγούμενα αλλά επίσης δεν τα βάζουμε και με κανέναν αυτό που κάνουμε εμείς στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλά ότι σχολιάζουμε αυτό που βλέπουμε. Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι έχει δώσει ήδη αρκετό έργο η Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου και εμείς πραγματικά το εκτιμάμε αυτό το γεγονός και δίνουμε στους ανθρώπους της Ζ.Ε.Ν. ολόψυχα και από καρδιάς τα ειλικρινή συγχαρητήριά μας και ένα μεγάλο μπράβο για το έργο τους.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ