LIFESTYLE

Στις Σπέτσες Ολίβια Κόλμαν, Ντακότα Τζόνσον – Για τα γυρίσματα ταινίας διεθνούς παραγωγής

Οι Σπέτσες μετατρέπονται σε χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας. Τουλάχιστον για τις ανάγκες των γυρισμάτων της πολυαναμενόμενης ταινίας με τίτλο «Η Χαμένη Κόρη» με πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας – μεταφορά από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε- που θα κυκλοφορήσει το 2021, βρίσκονται μεγάλα ονόματα, όπως η οσκαρική πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου στην «Ευνοούμενη» Ολίβια Κόλμαν, η Ντακότα Τζόνσον αλλά και ο Πολ Μεσκάλ, γνωστός από την σειρά του BBC, «Normal People». Την σκηνοθεσία υπογράφει η Μάγκι Τζιλενχάαλ, η οποία κάνει το ντεμπούτο της πίσω από τις κάμερες.

Στις Σπέτσες διάσημοι ηθοποιοί
Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου να βρίσκονται στο νησί των Σπετσών ενώ το βασικό σκηνικό των γυρισμάτων είναι το Ποσειδώνιο της Ντάπιας. Μάλιστα, η παραγωγή αναμένεται να αναζητήσει βοηθητικούς ηθοποιούς μεταξύ των κατοίκων.

Η υπόθεση της ταινίας

Η «Χαμένη Κόρη» – στο βιβλίο της Φεράντε – αφηγείται την ιστορία της Λήδας, καθηγήτριας πανεπιστημίου, χωρισμένη εδώ και καιρό, που είναι αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Οταν όμως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη.

Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες, η συνάντηση με τα μέλη μιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της.

Όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της η Μάγκι Τζιλενχάαλ, για την ταινία: «Όταν τελείωσα το διάβασμα του βιβλίου της Φεράντε ‘Η Χαμένη Κόρη’ ένιωσα ότι κάτι μυστικό και αληθινό. Κι αυτό με αναστάτωσε και ταυτόχρονα με καθησύχασε.

Σκέφτηκα αμέσως πόσο πιο έντονη θα ήταν η εμπειρία σε έναν κινηματογράφο, με άλλους ανθρώπους γύρω. Και ξεκίνησα να δουλεύω σε αυτήν την προσαρμογή. Βρήκα ότι το σενάριο έχει προσελκύσει άλλους ναθρώπους που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν αυτές τις μυστικές αλήθειες για την μητρότητα, την σεξουαλικότητα, την θηλυκότητα, τον πόθο. Και είμαι ενθουσιασμένη που συνεχίζω την συνεργασία μου με τόσο γενναίους και συναρπαστικούς ηθοποιούς».

Πηγή: iefimerida.gr

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Εκδήλωση «Περιφερειακός Τύπος: Ο ρόλος & η ανάπτυξή του – Πώς προστατευόμαστε από την παραπληροφόρηση»

Το Επιμελητήριο Δράμας και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Περιφερειακός Τύπος: Ο…

12 ώρες πριν

Πάτρα: Από θαύμα γλύτωσε μαθητής που υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύμα το πρωί της Τετάρτης στο Λύκειο Δεμενίκων όταν μαθητής της…

12 ώρες πριν

Με 5 αστέρια MICHELIN θα “λάμψει” το Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο

Σηματοδοτώντας 10 χρόνια υπεροχής στο yachting, το Mediterranean Yacht Show επιστρέφει στο Ναύπλιο από τις…

12 ώρες πριν

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η γνώμη σου μετράει

Θέλετε να εκφράστε την άποψή σας για τις πολιτικές που επηρεάζουν τη ζωή σας; Η…

13 ώρες πριν

Συλλήψεις στο Άργος για λαθραία

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στη Αργολίδα. Κατασχέθηκαν -1.000- πακέτα λαθραίων τσιγάρων…

13 ώρες πριν

Οι Συμβουλές της ΩΡΛ: Αλλεργική ρινίτιδα… τι κάνω; … Της ιατρού Ελεονόρας Αβραμοπούλου

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του ρινικού βλεννογόνου η οποία ξεκινά από μια…

19 ώρες πριν