Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΕπίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους - Έως πότε...

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους – Έως πότε γίνονται δεκτές

Μεχρι πότε μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις για την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού επιχειρήσεις και δικαιούχοι

Από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού των 534 ευρώ στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις έως το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ενώ οι δικαιούχοι εργαζόμενοι υποβάλουν τη δήλωση για να λάβουν τα 534 ευρώ, έως και την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που ανήκουν στους εξής κλάδους:

Επισιτισμός
Τουρισμός
Μεταφορές
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων
Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο Εργασίας εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 340.326 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 729 δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ