Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαθορίστηκαν οι τεχνικές οδηγίες για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Καθορίστηκαν οι τεχνικές οδηγίες για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Καθορίστηκαν οι τεχνικές οδηγίες για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η απόφαση
Τις τεχνικές οδηγίες για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) καθόρισε με σχετική απόφαση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναλυτικότερα, ως Φορέας Εκπόνησης του Σ.Φ.Η.Ο. ορίζεται ο εκάστοτε οικείος δήμος, ενώ προβλέπεται και δυνατότητα διαδημοτικών Σ.Φ.Η.Ο., με Φορέα Εκπόνησης 2 ή περισσότερους όμορους δήμους (στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ τους ή μετά από σύσταση συνδέσμου) ή Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.), στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ο.Τ.Α. και της Π.Ε.Δ.

Η απόφαση του υπουργείο ορίζει ότι το Σ.Φ.Η.Ο. περιέχει υποχρεωτικά τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Η/Ο εντός των διοικητικών ορίων του Φορέα Εκπόνησης, με πρόβλεψη τουλάχιστον 1 σημείου επαναφόρτισης ανά 1.000 κατοίκους, σε υπαίθριους ή στεγασμένους χώρους και θέσεις στάθμευσης.

Επίσης, προβλέπεται η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Η/Ο σε τερματικούς σταθμούς δημοτικών και αστικών συγκοινωνιών, καθώς και για την εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων, οχημάτων τροφοδοσίας, ταξί και οχημάτων ΑΜΕΑ.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ