Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Οι ενέργειες Διδασκάλου φέρνουν την υλοποίηση της αποκατάστασης του Τελωνείου

Ναύπλιο: Οι ενέργειες Διδασκάλου φέρνουν την υλοποίηση της αποκατάστασης του Τελωνείου

Εγκρίθηκε η αποκατάσταση του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου και η επανάχρησή του ως Χώρος Εκθέσεων και Πολλαπλών Πολιτισμικών Λειτουργιών.

– 960.000€ για την αποκατάσταση του Τελωνείου μετά από ενέργειες του ΥΠΠΟΑ
Σχεδόν 20 χρόνια μετά την παύση της λειτουργίας του, το εμβληματικό για το Ναύπλιο ιστορικό διατηρητέο μνημείο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης βρίσκει την προστασία και τη την προβολή που του αξίζει.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 υπεγράφη η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου και την επανάχρησή του ως Χώρος Εκθέσεων και Πολλαπλών Πολιτισμικών Λειτουργιών με συνολικό προϋπολογισμό 960.000€.

Μετά από μια πορεία με πολλές συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η προσπάθεια που κατεβλήθη φτάνει με επιτυχία στον στόχο της, την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου με πολλαπλές πολιτιστικές χρήσεις.
Ειδικότερα προβλέπονται παρακάτω μελέτες και εργασίες:

Αρχιτεκτονική, Στατική και Η/Μ Μελέτη, εργασίες επισκευής ενίσχυσης κτηρίου (Επισκευή συντήρηση αποκατάσταση ή αντικατάσταση ξύλινης στέγης, ενίσχυση θεμελίωσης με πλαγιοθεμελιώσεις, ενίσχυση τοιχοποιιών με ενέματα και εσωτερικό οπλισμένο επίχρισμα, ενίσχυση ή αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου παταριού, αποκατάσταση δαπέδου ισογείου), Η/Μ εγκατάσταση με στόχο την προσαρμοστικότητα των λειτουργιών και των ηλεκτρολογικών και δικτυακών παροχών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του ΥΠΠΟΑ για τον ζήλο τον οποίο επέδειξαν, ώστε ένα τόσο σημαντικό μνημείο να προστατευθεί και να αναδειχθεί, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ειδικότερα τις υπηρεσίες του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για τη βοήθειά τους σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας, αλλά και όλους τους τοπικούς παράγοντες για τις διαχρονικές τους προσπάθειες για την προστασία του ιστορικού μνημείου.

Το Παλαιό Τελωνείο λαμβάνει την προσοχή και την προστασία που του αξίζει, και σε λίγους μήνες θα αποδοθεί στην Ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στην κοινωνία του Ναυπλίου, με την οποία είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα επιβλέπει όλες τις μελέτες και τις εργασίες ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα αλλά και το σύνολο των εργασιών.
Οι κάτοικοι του Ναυπλίου αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας θα δουν επιτέλους το μνημείο να ζωντανεύει ξανά.

Η προστασία και η ανάδειξη του Παλαιού Τελωνείου αποτελεί ιστορικό καθήκον, που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ