Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Πρόσκληση στους καλλιτέχνες για την έκθεση με Θέματα της Ελληνικής Επανάστασης...

Ναύπλιο: Πρόσκληση στους καλλιτέχνες για την έκθεση με Θέματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Αγαπητοί φίλοι καλλιτέχνες,

Όπως κάθε χρόνο, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ πρόκειται να πραγματοποιήσει (στο πλαίσιο των όλων εκδηλώσεων) το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 την εκδήλωση για την απελευθέρωση του Ναυπλίου που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 με πρωταγωνιστή τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τα παλικάρια του και σηματοδότησε το τέλος της 2ης Τουρκοκρατίας (1716 – 1822) της πόλης.

Βέβαια, η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρίσκεται η χώρα λόγω του Covid 19.
Όμως, σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, προτίθεται να πραγματοποιήσει έκθεση έργων ζωγραφικής στο Βουλευτικό Ναυπλίου με θέματα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Καλούνται, λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι εικαστικοί ζωγράφοι που θα θελήσουν να πάρουν μέρος στην ομαδική αυτή έκθεση να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (το τηλέφωνο του Συλλόγου είναι 27520 – 24520 και το e-mail: [email protected] ).

Προϋποθέσεις για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων :
Θέματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 (κατά προτίμηση θέματα από την πόλη μας ή προσώπων που σχετίζονται με την τοπική Ιστορία).
Μέγιστος αριθμός έργων : Δύο (2).
Διαστάσεις έργων : 1m Χ 80cm (περίπου).
Υποβολή σχεδίων έως 15 Νοεμβρίου 2020.

Η συμμετοχή των έργων θα κριθεί από αδιάβλητη τριμελή επιτροπή η οποία απαρτίζεται από πρόσωπα κύρους οι οποίοι είναι ειδήμονες της εικαστικής τέχνης.
Η έκθεση των έργων στο Βουλευτικό Ναυπλίου θα διαρκέσει από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ