ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ξεκαθάρισαν την θέση τους Σιδέρης και Γανώσης

Ήταν ολοφάνερο τον τελευταίο καιρό ότι μέσα στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα γίνονταν ζημώσεις προκειμένου να ευθυγραμμιστούν όλοι με τις πολιτικές και κομματικές τους πεποιθήσεις, αλλά και ανάλογα με τα συμφέροντα τους.


Οι συμφωνίες του περασμένου καλοκαιριού, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα σε αριθμό περιφερειακών συμβούλων, που έφερε οι εκλογές με απλή αναλογική,, ήταν φανερό ότι δεν θα κρατήσουν για πολύ, αφού ήταν αποτέλεσμα πρόσκαιρης τοποθέτησης και όχι σταθερού και μακροχρόνιου σχεδιασμού και κομματικής συνέπειας.

Οι συνδυασμοί Μπουντρούκα και Δέδε στήριξαν τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα μόνο και μόνο για να κερδίσουν βραχυχρόνια συμφέροντα και επιπλέον για να εναντιωθούν στον προηγούμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Πως θα μπορούσαν όμως αυτές οι βραχυπρόθεσμες “συναλλαγές” να κρατήσουν, αφού δεν ανταποκρίνονταν στα κομματικά τους πιστεύω; Πως θα μπορούσε ο συνδυασμός του κ. Δέδε που έχει στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να στηρίζει τον Νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη κ. Νίκα;

Ο περιφερειάρχης δεν είναι άσχετος από πολιτική και παρασκήνια. Από την αρχή γνώριζε ότι έπρεπε να συμπράξει με τους παραπάνω για να ξεπεράσει το αποτέλεσμα που έφερε η απλή αναλογική και βραχυπρόθεσμα να στηριχθεί. Επίσης ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε κάποια ανοίγματα στους ιδεολογικά “αδελφούς” που βρίσκονταν όμως στο στρατόπεδο του Πέτρου Τατούλη.

Η προσπάθεια της “επαναφοράς” στον “ίσιο” δρόμο όσων νεοδημοκρατών στεγάζονταν στο στρατόπεδο Τατούλη ξεκίνησε από την αρχή της θητείας. Οικονόμου Γιώργος, Σιδέρης Βασίλης, Γανώσης Αναστάσιος και μερικοί ακόμη μπήκαν στο στόχαστρο του κ. Νίκα και του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. Κάποιοι από αυτούς έπρεπε να στηρίξουν την παράταξη του κ. Νίκα όταν οι του Δέδε και του Μπουντρούκα θα είχαν φύγει.

Αναφέραμε τα τρία παραπάνω ονόματα γιατί αυτοί οι τρεις είναι ολοφάνερο ότι θα στήριζαν τις επιλογές της ΝΔ ακόμη και μέσα από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη. Ο περιφερειακός σύμβουλος Κορίνθου Γιώργος Οικονόμου ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από τον συνδυασμό του και ανεξαρτοποιήθηκε. Το “Δίδυμο” Βασίλη Σιδέρη και Αναστασίου Γανώση μολονότι ποτέ δεν δημιούργησε θέμα στην παράταξη Τατούλη, ποτέ δεν έκρυψε την Νεοδημοκρατική του ταυτότητα. Ο περιφερειάρχης μάλιστα αναγνωρίζοντας το έργο Σιδέρη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αργολίδας το τόνισε από την πρώτη στιγμή. Αποτέλεσμα να υπάρχει μια “ανοικτή γραμμή” επικοινωνίας μεταξύ Νίκα, Σιδέρη και Γανώση.

Το τελευταίο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την “Ενίσχυση” των Οικονομικών Επιτροπών απέναντι στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια έκανε εμφανές ότι υπήρχε στο παρασκήνιο. Σιδέρης και Γανώσης πήγαν αντίθετα στην επιλογή του συνδυασμού τους για αρνητική ψήφο. Στήριξαν την επιλογή Νίκα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση μέσα στο συνδυασμό Τατούλη, με φωνές Νικολάκου και άλλων περί διαγραφής τους.

Η ένταση όμως ξεκαθάρισε τα πράγματα. Σιδέρης και Γανώσης δήλωσαν πως δεν θέλουν να φύγουν από τον συνδυασμό Τατούλη. Ταυτόχρονα όμως δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να πάνε και κόντρα σε οτιδήποτε είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Άρα στα Περιφερειακά με τον Τατούλη, αλλά σε ότι έχει σχέση με εφαρμογή Νεοδημοκρατικών πολιτικών με τον Νίκα. Πως θα μπορούσε να είναι άλλωστε διαφορετικά όταν ο Βασίλης Σιδέρης κατά τα φαινόμενα θα είναι γαλάζιος υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας στις επόμενες όποτε και αν γίνουν εκλογές; 

 

 

Argonafplia.gr (MK)

Πρόσφατα

3×3 ΔΕΗ Street Basketball: η μεγάλη μπασκετική γιορτή 3×3 έρχεται και στο Άργος

Η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συνεχίζουν τη επιτυχημένη συνεργασία τους για δεύτερη  χρονιά…

8 ώρες πριν

Ναύπλιο: Έσπασε κεντρικός αγωγός ύδρευσης – Πλημμύρισαν υπόγεια και αυλές (βίντεο)

Χωρίς νερό κεντρική περιοχή της πόλης του Ναυπλίου , από χτες το βράδι όπου έσπασε…

8 ώρες πριν

Ναύπλιο: Τροχαίο τριών οχημάτων με δίκυκλο – Ένα άτομο τραυματισμένο

Σύγκρουση τριών οχημάτων, ενός δίκυκλου και δυο αυτοκινήτων, σημειώθηκε σήμερα το πρωί Τρίτη 16 Απριλίου…

9 ώρες πριν

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με σκόνη και λασποβροχές

Μεταβολή του καιρού έρχεται τα επόμενα 24ωρα με πτώση της θερμοκρασίας, σκόνη και λασποβροχές. Σύμφωνα…

10 ώρες πριν

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Δήμου Ναυπλιέων με 3 σημαντικά θέματα

Πρόσκληση σε τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων την Τετάρτη 17…

10 ώρες πριν

Ψηφιακή ξενάγηση και εικονική περιπλάνηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου

Ξεκίνησε και επίσημα η ψηφιακή ξενάγηση και η εικονική περιπλάνηση στους δρόμους της ιστορίας του…

11 ώρες πριν