Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤομέας Καθαριότητας Δήμου Άργους Μυκηνών: Nα βάλουμε τέλος στην αφισοκόλληση

Τομέας Καθαριότητας Δήμου Άργους Μυκηνών: Nα βάλουμε τέλος στην αφισοκόλληση

Ο δήμος Άργους Μυκηνών καθημερινά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να διατηρήσει τους κοινόχρηστους χώρους, εντός των διοικητικών του ορίων, καθαρούς.

Πέρα από την αποκομιδή των απορριμμάτων καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και
δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση και άλλων μορφών περιβαλλοντικής ρύπανσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί υπέρτατο αγαθό. Μία από αυτές τις μορφές ρύπανσης είναι η παράνομη αφισοκόλληση.

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει την εικόνα του δήμου, προσβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία μας, ρυπαίνει το περιβάλλον και απειλεί ακόμα και τις ζωές συνανθρώπων μας, από όπου και αν προέρχεται.

Τις προηγούμενες ημέρες με λύπη διαπιστώσαμε τη διενέργεια παράνομης ανάρτησης διαφημιστικών μπάνερ σε κολώνες φωτιστικών σωμάτων στις εισόδους της πόλης του Άργους με σκοπό την προβολή υπηρεσιών δημόσιας υπηρεσίας (!). Άμεσα απεστάλη επιστολή από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κρίγγο για τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και την απανάρτηση των συγκεκριμένων μπάνερ άλλως και σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία που ετέθη ο δήμος θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες
ενέργειες.

Η αφισοκόλληση, στο δημόσιο χώρο, σε στύλους της ΔΕΗ, στους φωτεινούς σηματοδότες, σε δέντρα κ.α. από εκδηλώσεις, συναυλίες, πανηγύρια, εκθέσεις, κέντρα διασκέδασης, ΝΠΔΔ κ.οκ., δημιουργεί άσχημη εικόνα και υποβαθμίζει το περιβάλλον, προσβάλλει την αισθητική των πολιτών και δημιουργεί παράλληλα και προϋποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων αφού τα
μηνύματα μέσω των αφισών αποσπούν την προσοχή των οδηγών ή λόγω της πιθανής αποκόλλησης τους και πτώσης στο οδόστρωμα. Επιπροσθέτως προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου και συνιστά και ποινικό αδίκημα.

Το 2020 η τεχνολογία, το διαδίκτυο, τα ΜΜΕ, τα social media, δίνουν άπειρες δυνατότητες προβολής οποιονδήποτε υπηρεσιών, εκδηλώσεων κ.λπ. Η νομοθεσία είναι σαφής και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το απόστημα της παράνομης αφισοκόλλησης στο δήμο μας. Ας σεβαστούμε το δημόσιο χώρο ο οποίος ανήκει σε όλους μας. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε μια νέα αρχή.

Όλοι Μαζί ας δεσμευτούμε ότι θα συμβάλουμε στην διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρού.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ